OverigePraktisch

Kalkhoff fiets: ideaal met kinderen!

Mamasopinternet2084 x bekeken
Kalkhoff fietsen

Wanneer je met één of twee kinderen moet fietsen, merk je al snel dat dit aardig zwaar kan zijn. Zeker over wat grotere afstanden of door druk stadsverkeer is het fietsen met kleine kinderen niet altijd een lolletje. Vooral opstarten en afremmen zijn soms lastig en het kan zomaar gebeuren dat je met het zweet op je voorhoofd aankomt bij school of winkel. Die problemen zijn echter verleden tijd als je kiest voor een Kalkhoff fiets: deze is ideaal met kinderen.

Fiets met hulpmotor

Kalkhoff fietsen zijn voorzien van een elektrische hulpmotor. Dit helpt jou om snel en gemakkelijk te kunnen rijden, ook door druk verkeer. De fietsen worden standaard voorzien van een aantal versnellingen, die het fietsen nog comfortabeler maken. Je zult nu vast denken: hoe kan een kind achterop zitten als daar een elektrische motor zit? Heel eenvoudig: bij Kalkhoff fietsen zit de hulpmotor ingebouwd in het frame, onder het zadel. Dit maakt de fiets stabieler en zorgt ervoor dat de motor niet in de weg zit op de bagagedrager.

Word ik daar niet lui van?

Nee hoor, helemaal niet. Je moet nog steeds zelf trappen, maar je zult merken dat je heel wat minder moeite hoeft te doen als voorheen. Daarnaast heb jij één of twee kinderen om mee rond te sjouwen – jij hebt helemaal geen kans om lui te worden! Je sleept je kinderen van hot naar her en je hebt al genoeg extra werk zonder dat je je ook nog eens een breuk moet trappen met tegenwind. Bovendien pak je met een Kalkhoff fiets veel sneller de fiets in plaats van de auto, wat goed isact voor je gezondheid (en die van je kinderen), voor het milieu en voor je portemonnee! In een eerder artikel gaven we de voordelen van een elektrische fiets al aan.

Hoe ver kom ik met zo’n Kalkhoff fiets?

De actieradius van een Kalkhoff fiets hangt af van de sterkte van de accu. Dit kun je voor een gedeelte zelf bepalen. Wel is het zo dat deze accu’s altijd een actieradius hebben van minimaal 200 kilometer. Dat houdt in dat je in één ruk half Nederland door zou kunnen rijden! De accu hoeft dus ook lang niet elke dag aan de lader te liggen. Afhankelijk van je gebruik is een wekelijkse oplaadbeurt voldoende. Je hoeft hier geen ingewikkelde dingen voor te doen: je steekt gewoon de bijgeleverde stekker in de accu, stopt hem in het stopcontact en klaar is Kees.

Kalkhoff fietsen zijn ideaal met kinderen, omdat je zo een stuk gemakkelijker van A naar B komt. De fietsen zijn relatief licht, bieden goede trapondersteuning en zijn ook veilig met kleine kinderen. Nog een voordeel dat we haast vergeten zijn: Kalkhoff fietsen hebben uitgebreide garantie voorwaarden. Ook kun je een fiets eerst uitproberen voordat je hem koopt, zodat je zeker weet dat je de juiste fiets hebt gevonden.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer