OverigePraktisch

Kiezen van een uitvaartverzekering voor je kind(eren)

Mamasopinternet1666 x bekeken
Uitvaartverzekering kinderen

Het is een onderwerp waar je als ouder het liefst zo weinig mogelijk bij stilstaat: dat er in je gezin een kind kan komen te overlijden. Mensen kiezen vaak wel zelf voor een uitvaartverzekering, maar denken er niet over na dat dit ook voor kinderen een verstandige beslissing kan zijn. Toch is het wel belangrijk om hier goed over na te denken. Tenslotte ben je als ouder verantwoordelijk voor je kind, ook als het gaat om een uitvaartverzekering kiezen.

Uitvaartverzekering kinderen

Uitvaartverzekering voor je kind

Wanneer je een uitvaartverzekering hebt, kun je ervan uitgaan dat vrijwel alle kosten van de uitvaart worden gedekt. Hiermee voorkom je dat je partner of andere familieleden met financiële problemen komt te zitten wanneer jij overlijdt. Je denkt er echter niet zo snel aan dat het kan gebeuren dat één van je kinderen voortijdig overlijdt. Kun je dan de kosten betalen? Heb je dan de mogelijkheid om er een zo mooi mogelijke uitvaart van te maken?

Je kind meeverzekeren

In eerste instantie is een baby’tje tot 6 maanden oud automatisch meeverzekerd met de ouder(s). Dit geldt ook voor ongeboren kinderen vanaf 20 weken zwangerschap. Wanneer een kind ouder wordt dan 6 maanden, moet het kind worden aangemeld bij de verzekeraar om het te kunnen meeverzekeren. Over het algemeen zal dit meeverzekeren gratis zijn. De verzekering van de ouder(s) geldt dan met dezelfde voorwaarden voor het kind en alle kosten voor de uitvaart worden op dezelfde manier gedekt.

Een nieuwe verzekering voor je kind

Je kunt je kind ook voorzien van een eigen verzekering. Deze uitvaartverzekering garandeert dat een eventuele uitvaart goed gedekt is. De verzekering van het kind wordt opgeteld bij die van de ouders, zodat je zeker weet dat je alles wat nodig is kunt regelen als je kind komt te overlijden. De kinderverzekering geldt in principe totdat het kind 18 wordt, waarna het wordt gezien als een volwassene die sowieso een eigen verzekering nodig heeft.

Hoewel ouders niet graag nadenken over de mogelijkheden om een uitvaartverzekering voor een kind te regelen, blijkt in de praktijk wel dat het zeer nuttig kan zijn om dit goed te regelen. Zolang er niets gebeurt lijkt een uitvaartverzekering overbodig, maar als het nodig is er aanspraak om te maken is het erg fijn als alle kosten gedekt worden. Dan hoef je in elk geval niet midden in je verdriet ook nog eens te berekenen of je het allemaal wel kunt betalen.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer