PraktischFashion en beautyGezondheidKidsKinderenKinderkleding

Kind op voetbal: dit heb je nodig!

Judith2086 x bekeken

Als je kind op voetbal gaat, heb je best wat spullen nodig. Beweging is gezond en is vooral heel belangrijk voor kinderen. Het is dus goed om je kind te laten voetballen of een andere sport beoefenen. Je wilt natuurlijk dat je kind zo goed mogelijk kan sporten en dat dat ook veilig gebeurt. Daarom ga je van tevoren op zoek naar de juiste sportspullen voor je kind. Gaat jouw kind op voetbal? Dit heb je nodig!

Voetbalschoenen

Je kind heeft goede schoenen nodig om te voetballen. Gewone voetbalschoenen hebben flinke noppen, zodat ze goed grip hebben in het gras. Ideaal als het grasveld wat nat of modderig is, want dan glijdt je kind niet zo snel onderuit. De meeste (jeugd)clubs spelen echter op kunstgras. Daar mag je niet op met voetbalschoenen met noppen, omdat het kunstgras dan beschadigd raakt. Gewone sportschoenen bieden echter niet genoeg grip. Je hebt dus speciale kunstgras voetbalschoenen nodig.

Teamkleding / sportkleding

Veel voetbalteams hebben teamkleding. Ze hebben bijvoorbeeld voetbalshirts en -broeken van de ploeg, die je bij de club kunt kopen voor je kind. Heeft de club van jouw kind geen vaste teamkleding? Dan zorg je zelf voor een geschikte korte sportbroek en een mooi voetbalshirt. Het is meestal het handigst om eerst een keer te kijken hoe de rest van het team eruitziet, zodat je iets passends kunt zoeken.

Keepershandschoenen

Als je kind besluit dat hij graag als keeper wil spelen, heeft hij keepershandschoenen nodig. Die koop je het beste op maat, zodat ze perfect passend zijn. Keepershandschoenen zijn echt een must, omdat de bal soms hard aankomt. De handschoenen beschermen handen en polsen, zodat er weinig kans is op blessures bij de doelman.

Bidon

Je kind moet voldoende drinken, ook tijdens de training. Er is regelmatig even pauze om te kunnen drinken. Je kind heeft daarom een (duidelijk herkenbare) bidon nodig. Vergeet niet om de naam van je kind er duidelijk op te vermelden, want het is zonde als een nieuwe bidon meteen kwijtraakt.

Sporttas

Bij de meeste sportclubs is het gebruikelijk dat je je ter plaatse omkleed. Wel zo handig, zeker als het winter is. Daarom is het praktisch om een mooie, stevige sporttas te kopen. Zo kun je alle sportspullen gemakkelijk bij elkaar houden en meenemen.

Gaat jouw kind op voetbal? Dan zijn er heel wat spullen nodig. Met name goede schoenen zijn erg belangrijk! Ze moeten genoeg grip geven, stevig zijn en van goede kwaliteit. Gaat jouw kind ook bij de club onder de douche? Dan pak je natuurlijk ook een handdoek en schone kleding in de sporttas. Zo is je kind overal klaar voor!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer