KidsPraktisch

Kinderen op je bruiloft: dit zijn de voor- en nadelen

Mamasopinternet830 x bekeken
Kinderen op je bruiloft dit zijn de voor- en nadelen

Ben jij verloofd en ga je binnenkort beginnen met het plannen van jouw bruiloft? Dan zijn er natuurlijk wel een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Een bruiloft regelen is namelijk niet even zo gedaan, hier moet je echt de tijd voor nemen. Iets waar je ook rekening mee moet houden, zijn kinderen op de bruiloft. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat de gasten die jij wilt uitnodigen al kinderen hebben. Maar wil je wel of geen kinderen op jouw eigen bruiloft? Benieuwd naar de voor- en nadelen van kinderen op jouw bruiloft? Wij zetten het voor je op een rij.

De voordelen van kinderen op je bruiloft

Kinderen toelaten op jouw bruiloft heeft verschillende voordelen. Ten eerste zijn kinderen natuurlijk hartstikke geschikt voor leuke trouwfoto’s. Het geeft toch een beetje extra aan een foto op de grote dag. Je kunt als bruidspaar natuurlijk met wat kinderen van jouw bruidsgasten op de foto gaan, maar het is ook voor de ouders van deze kinderen zelf natuurlijk hartstikke leuk om een foto samen te hebben van deze dag. Als je zelf kinderen hebt, is het uiteraard ook enorm leuk om hen erbij te hebben op de bruiloft. Je kunt dan hele speciale foto’s maken waar je met een mooi gevoel op terug kunt kijken. Bovendien kun je hen dan een speciale taak geven op de bruiloft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geven van de ringen of het strooien van rozenblaadjes. Een ander voordeel van het uitnodigen van kinderen op de bruiloft is dat de bruidsgasten geen oppas hoeven te regelen. Dit kan voor hen enorm fijn zijn.

Als je ervoor kiest om kinderen toe te laten op jouw bruiloft, is het wel belangrijk dat je dit goed regelt. Kinderen kunnen nogal wat aandacht vragen en het is daarom belangrijk dat zij genoeg vermaak hebben. Het is dan ook goed om hier bij het plannen van je bruiloft al over na te denken. Bijvoorbeeld bij de trouwlocatie. Als je op zoek bent naar een trouwlocatie, is het goed om te bedenken of deze locatie ook geschikt is voor kinderen. Als je nog op zoek bent naar een trouwlocatie, is het een aanrader om eens te kijken bij Weddingspaces.com. Bij het zoeken naar een trouwlocatie is het handig om na te denken over het feit in hoeverre de kinderen zich hier kunnen vermaken. Het is sowieso handig om ervoor te zorgen dat er genoeg vermaak is voor de kids. Wellicht kan er op de trouwlocatie zelf wat geregeld worden, maar anders kan het verstandig zijn om na te denken over wat je moet meenemen. Denk bijvoorbeeld aan knutselspullen, kleurplaten, bellenblaas en ga zo maar door. Wat handig kan zijn bij het kiezen van de trouwlocatie, is de bereikbaarheid. Kinderen vinden het vaak allesbehalve fijn als zij heel ver moeten reizen. Het kan dan zo zijn dat het geduld opraakt en dat zij enorm veel aandacht vragen. Denk daarom eens na over een centraal gelegen trouwlocatie, zoals bijvoorbeeld trouwlocaties in Amsterdam.

De voordelen van kinderen op je bruiloft

De nadelen van kinderen op je bruiloft

Een bruiloft met kinderen heeft niet alleen voordelen, het kan ook nadelen hebben. Een nadeel van een bruiloft met kinderen is bijvoorbeeld dat zij de sfeer kunnen verstoren. Dit is natuurlijk niet fijn, zeker niet voor jullie als aanstaande bruidspaar. Ook is het zo dat de ouders de kinderen continu in de gaten moeten houden, waardoor hier veel aandacht naartoe gaat en minder naar jullie ceremonie. Kinderen kunnen tenslotte vaak niet lang stilzitten en moeten steeds vermaakt worden. Dit kan soms wat vervelend zijn op de bruiloft, deze dag moet tenslotte om jullie als bruidspaar draaien. Nog een nadeel van kinderen op de bruiloft is dat bruiloftsgasten met kinderen vaak eerder moeten vertrekken, vanwege het feit dat de kinderen moeten slapen.

Kortom, kinderen op de bruiloft heeft zowel voor- als nadelen. Het is dus in ieder geval handig om hier goed over na te denken. Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af en bepaal wat jij en je partner graag zouden willen hebben op de bruiloft. Het is tenslotte jullie grote dag, dus jullie bepalen!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer