KidsKinderkamerWonen

Kinderkamer vernieuwen? Doe inspiratie op!

Rosalie1986 x bekeken

Zo nu en dan is het gewoon tijd om de kinderkamer of je eigen kamer een make-over te geven. Je kunt dan meteen naar de diverse woonwarenhuizen snellen om de laatste trends te shoppen, maar het is ook goed om eerst eens wat inspiratie op te doen voordat je geld uit geeft. Soms kun je namelijk met de bestaande meubels en nieuwe accessoires de kamer een snelle make-over geven.

Opgroeiende kinderen
Wanneer je kinderen ouder worden is het goed om de slaapkamer met de veranderende interesses mee te laten groeien. En dat kan vaak gewoon met de bestaande meubels. Bijvoorbeeld door deze een nieuwe kleur te geven met kindvriendelijke verf. Dat geldt ook voor de muur. Verven is goedkoper dan bijvoorbeeld behangen en is een leuke klus voor het hele gezin. Tot slot kun je met accessoires de look van de kamer veranderen.

Waar haal je de inspiratie vandaan
Inspiratie kun je eigenlijk overal opdoen. In een woonwarenhuis of op de website ervan, maar ook via Pinterest kun je heel veel leuke interieurfoto’s vinden. Maak eens een mapje aan op de computer en plaats daar je ideeën in. Ook folders, televisieprogramma’s en websites voor kinderen kunnen veel inspiratie geven voor het opnieuw inrichten van de kinderslaapkamer. Maar ook veel doe-het-zelf-tips vind je op Pinterest (zoek maar eens op DIY en Home decorations). En misschien heeft je zoon of dochter ook wel een idee voor het nieuwe interieur.

Eerst plannen
Spreek af samen eerst goed te plannen voordat je iets nieuws koopt. Een stijlvolle kinderslaapkamer heeft namelijk wel harmonie nodig om rustig en ontspannen te kunnen slapen. Als je vervolgens hebt rondgekeken op Internet is het goed om te inventariseren wat je budget voor het vernieuwen van het interieur is. Misschien wil je oudere kind ook wel meehelpen door zelf een paar accessoires aan te schaffen. Zo krijgt hij of zij ook het gevoel dat de kamer echt van hem of haar is en dat ze dus zeggenschap hebben over wat er in komt te staan. Het resultaat wordt zeker verbluffend.

Reageer