Kinderkleding

Kindermode trends voor de zomer van 2018

Judith2176 x bekeken

De kindermode veranderd regelmatig. Zowel voor jongens als voor meisjes komen er nieuwe collecties uit. Dat is natuurlijk niet anders in de komende zomer. Heeft jouw kind nieuwe zomerkleertjes nodig? Dan houd je rekening met deze leuke, stoere trends voor de zomer van 2018!

Trend 1: Back to nature

Terug naar de natuur is een bekende trend die om de zoveel jaar de kop weer opsteekt. In deze trend wordt gekozen voor natuurlijke kleuren en zachte tinten. De kleren die bij ‘back to nature’ horen, zijn vaak in natuurlijke kleuren uitgevoerd. Ze zijn bijvoorbeeld wit, zandkleurig, groen of blauw. Je ziet veel golven, vlekken en patronen in de stof.

Back to nature shirt

Trend 2: Subtropische prints

Het subtropisch gebied heeft altijd al aanleiding gegeven tot veel mooie kleding. Bij kinderen vertaalt zich dat vooral in subtropische prints. In de zomer van 2018 vind je dan ook veel kleren met palmbomen, stranden, subtropische vogels en nog veel meer. De kleren zijn flitsend en bijzonder opvallend en vrolijk. Je vindt veel van deze veelzijdige kinderkleding bij Esprit.

Subtropische zwemkleren meisje

Trend 3: Sportief

De sportieve trend is zowel bij kinderen als bij volwassenen razend populair. Dat is te zien aan het type kleding dat veel gedragen wordt. Comfortabele sweaters, trainingsbroeken, sportieve shirts… De kleding is erg gemakkelijk te dragen en het is voor kinderen echt een superleuke trend. Zeker omdat ze er ongedwongen in kunnen rennen en spelen.

Comfortabele sportbroek

Trend 4: Pasteltinten

Vooral bij meisjes is er (nog steeds) sprake van veel gebruik van pasteltinten. De trend die enkele jaren geleden begon, is er nog niet uit! De pasteltinten zijn vooral voor jongere meisjes, die er daardoor heel lief en schattig uitzien. Natuurlijk mogen jongens ook meedoen, maar voor hen wordt sneller gekozen voor een stoere kleurstelling.

Pasteltinten shirtje zomer 2018

Trend 5: Kunstzinnig

Kunst is weer in de mode gekomen. Het begon met kleine en vrolijke patroontjes in de kleding, maar is uitgegroeid tot een ware kunstrage. Onverwachte, felle kleuruitspattingen kenmerken deze modestijl. Er zijn veel kleren te zien met opvallende verfvlekken en kunstzinnige patronen. Deze stijl geldt iets sterker voor meisjes dan voor jongens, maar ook op de jongensafdeling kom je veel kunstzinnige kleding tegen deze zomer.

Kunstzinnige mode

Trend 6: Monochroom met tekst

De laatste kinderkleding trend voor de zomer van 2018 is monochrome kleding met een mooie, leuke of grappige tekst erop. De kleur kan prima passen bij een van de andere trends, dus bijvoorbeeld een pasteltint of natuurtint. Er zijn teksten met grappige wijsheden, maar ook shirts met teksten die vooral draaien om mooie en opvallende letters. Deze trend is eigenlijk universeel en komt elk jaar weer terug, dus deze kleertjes kun je ook op de groei kopen en volgend jaar weer gebruiken. Als ze nog passen tenminste, check hier de kindermaten tabel.

Shirt met tekst

Schoenen trends voor de zomer

De schoenen trends volgen gedeeltelijk de kledingtrends in de komende zomer. Ook hier zie je veel sportieve schoenen voorbij komen, vaak in natuurtinten en pastelkleuren. We zien dat bij schoenen vooral de details belangrijk zijn. Grove stiksels, opvallende ritsen en gespen, grote zolen en stoere kleurcombinaties zijn de trend.

Stoere schoenen

De kindermode trends voor de zomer van 2018 zijn bijzonder. Ze combineren comfort met een stoere of juist schattige uitstraling. Er is voor ieder wat wils en altijd wel iets dat goed bij jouw kind past. Het leukste is nog wel dat de trends voor baby’s gelijk lopen met de kindermode trends. Zo kun je leuke setjes maken voor je kinderen zodat alles bij elkaar past.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer