WonenKidsPraktischVeiligheid

Kindvriendelijke badkamer

Mamasopinternet1313 x bekeken
Kindvriendelijke badkamer

Kinderen houden van spelen en bewegen. En in een vochtige ruimte zoals de badkamer is dat niet altijd even veilig. Daarom is het aan te raden om goed na te denken over de inrichting van de badkamer. In dit artikel lees je tips om dit voor elkaar te krijgen en handige tips om de badkamer opgeruimd te krijgen.

Badkamermeubels die hangen

Maak gebruik van hangende badkamermeubels. Deze zijn erg praktisch aangezien de badkamervloer eenvoudig schoon en droog te maken is. Je kan eenvoudig met een handdoek onder het badkamermeubel komen. Dweilen of stofzuigen is ook makkelijk te doen.

Badkamermeubels die hangen

Veilig badderen

Kinderen vinden het heerlijk om in bad te gaan. Lekker spelen met het schuim of spetteren in het water. Om dit probleemloos te doen kan je een aantal maatregelen zijn. Voor de kleinste onder ons is het aan te raden om een bademmer te gebruiken. Mag je kindje al in het grote ligbad? Zorg er dan voor dat uitglijden niet mogelijk is. Maar hiervoor gebruik van een badkuipmat of een bad zitje.

Antislip tegels

Niet alleen in het bad kan er uitgegleden worden. Ook op natte badkamertegels glijden kinderen, en zelfs volwassen mensen, weleens uit. Ga daarom voor een antislip tegelvloer om dit zoveel mogelijk te voorkomen. De meeste badkamertegels zijn voorzien van een antislip laag. Heb je een douchebak? Plaatst dan een antislip mat om ook daar ongelukken te voorkomen.

Probeer scherpe hoekjes te vermijden

Je kan er alles aandoen om te voorkomen dat je kinderen vallen of uitglijden maar het kan altijd gebeuren. Zorg er daarom voor dat er zo min mogelijk hoeken te vinden zijn in de badkamer. Plaats bijvoorbeeld een hoekbad met een kwartronde hoek. Of ga opzoek naar een badkamermeubel met afgeronde hoeken.

Kindvriendelijke kranen

Kinderen gaan op avontuur en zodra ze bij de kraan kunnen gaan ze er van alles mee proberen. Een groot risico is natuurlijk dat ze de warme kraan verder opendraaien en het water gloeiend heet wordt. Een kindvriendelijke kraan is daarom noodzakelijk. Een thermostaatkraan is de oplossing. Deze kraan kan je vastzetten op 38 graden zodat kinderen niet per ongeluk de temperatuur verhogen.

Naast dat een thermostaatkraan veilig is voor de kinderen is het natuurlijk ook erg makkelijk in gebruik. Je kan exact de gewenste temperatuur kiezen. Eénmaal gekozen hoef je enkel de watertoevoer aan en uit te zetten.

Berg je spullen veilig op

Het avontuur zal niet ophouden bij de kranen maar gaat gewoon door bij kastjes en de inhoud daarvan. Plaatst elektrische apparatuur buiten het bereik van kinderen. Medicijnen en schoonmaakmiddelen dienen ook veilig opgeborgen te worden. Denk bijvoorbeeld aan laden met magneetsluitingen. Deze dienen dan sterk genoeg te zijn zodat kinderen ze niet open krijgen.

Dit zijn de belangrijkste tips om jouw badkamer kindvriendelijke in te delen. Denk er niet te makkelijk over. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer