WonenTuin

Knusse sfeer door de juiste tuinverlichting

Mamasopinternet2751 x bekeken
knusse sfeer tuinverlichting

Staande verlichting langs de paden, open wandlampen langs de gevel en loshangende lampjes langs de terraspalen kunnen schitterende toevoegingen zijn aan je tuin. Toch kunnen ze tegelijkertijd een groot probleem vormen wanneer je kinderen hebt die steeds rondrennen en met ballen spelen. Als gezin met kleine of opgroeiende kinderen, moet je tuin praktisch en efficiënt worden ingericht. Hoe krijg je dan toch nog een knusse sfeer in de tuin?

Weggewerkte lampen zijn niet minder sfeervol

Veel mensen met kinderen maken gebruik van inbouwspots. Deze spots zijn netjes weggewerkt, zodat kinderen er niet over struikelen of ze per ongeluk stukmaken. Spots kun je wegwerken in de paden of op het terras in de tegels, maar ze kunnen ook worden geïnstalleerd onder een afdak of dakgoot. Wanneer je kiest voor relatief zachte spots (let op de hoeveelheid lux), kun je een prachtige, knusse sfeer creëren zonder dat je steeds je kinderen tot rust hoeft te manen.

knusse sfeer tuinverlichting

Kies voor veilige wandlampen

Voor gezinnen met kinderen zijn er speciale beveiligde wandlampen. Deze lampen hebben een stevige bescherming, die voorkomt dat de lamp stukgaat als er bijvoorbeeld een bal tegenaan wordt geschopt. Hierdoor voorkom je schade en glasscherven en kun je toch bij de voor- en achterdeur gezellige buitenverlichting ophangen.

Maak je tuin sfeervol met verlichte objecten

In plaats van losse staande verlichting die de tuin moet opvrolijken, kun je ook kiezen voor grondspots om bepaalde objecten te verlichten. Je krijgt zo een knusse en romantische sfeer, zonder dat de spots problemen opleveren. Objecten die je kunt verlichten zijn bomen, schuttingen, vijvertjes of fonteintjes. Vooral watervalletjes kunnen een bijzonder romantisch effect geven als je ze van onderaf verlicht door middel van spots.

Meubels en tafels

Er zijn tegenwoordig veel tafel- en vloerlampen beschikbaar voor op het terras. Dit is echter met kinderen niet de handigste keuze. Kies in plaats daarvan voor meubels of bloempotten waar het licht doorheen schijnt. De verlichting is meten weggewerkt en de kinderen kunnen de verlichting niet per ongeluk beschadigen wanneer ze op het terras spelen. Daarnaast geven deze verlichte meubels en bloempotten meer knusheid op het terras, vooral op de langere zomeravonden.

Een gezin met kinderen hoeft helemaal niet te kiezen voor een tuin zonder sfeer. Sterker nog: juist wanneer je kinderen hebt, is het belangrijk dat je ’s avonds als je kunt genieten van de rust een romantische en knusse sfeer hebt. Je kunt de benodigdheden voor alle verlichting eenvoudig op internet bestellen, bijvoorbeeld bij Lampenonline.com, waardoor je zelfs niet eens naar de bouwmarkt hoeft om alles bij elkaar te zoeken. Ook wordt er in goede webshops uitgebreid advies gegeven over welke verlichting voor jou het beste is, zodat je zonder veel moeite een sfeervolle, knusse tuin kunt creëren!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer