Fashion en beauty

Waar kun je zwangerschapskleding kopen?

Judith4946 x bekeken

Ben je op zoek naar zwangerschapskleding, dan kom je erachter dat er verrassend weinig zwangerschapskleding winkels zijn. Er zijn wel winkels waar ze één of twee artikelen voor zwangere dames hebben, maar waar vind je nou winkels waar je wat beter je slag kunt slaan? Wij hebben een aantal winkels en webshops voor je opgezocht.

1. Zwangerschapskleding winkels

‘Echte’ winkels waar je heen kunt gaan om zwangerschapskleding te passen en te kopen, zijn er gelukkig wel. Het is meestal praktischer dan de webshops, omdat je online natuurlijk niet kunt passen. Je moet dan maar afwachten of de bestelde kleren passen en er leuk uitzien. Welke winkels zijn er zoal in Nederland?

  • Prenatal – De prenatal is een bekende winkel voor alle (aanstaande) moeders. Het is een van de weinige gespecialiseerde winkels voor baby’s en zwangeren. Je vindt hier een kleine collectie zwangerschapskleding, maar met name voedingsbeha’s worden er ruim aangeboden.
  • H&M – Sommige winkels van de H&M hebben ook zwangerschapskleding. Echter: dit hebben ze lang niet allemaal! Het is dus een kwestie van een H&M in de buurt opzoeken en kijken of zij dit hebben.
  • Hema – Bij de Hema hangt het vooral van de grootte van de winkel af of ze ook zwangerschapskleding in het assortiment hebben. Alleen grote filialen hebben wat zwangerschapskleding, maar zelfs dan is het nog niet veel.
  • Noppies – Noppies heeft maar 3 filialen in Nederland. Als je er in de buurt woont, is het wel een erg leuke winkel waar veel zwangerschapskleding te koop is.
  • Babydump – Babydump is een wat grotere winkelketen met 14 filialen in Nederland. Hier vind je allerlei spullen en meubels voor de babykamer, maar je kunt er ook zwangerschapskleding kopen.
  • Babyplanet – Alleen in het noorden van Nederland. Deze winkels hebben verschillende soorten zwangerschapsmode van bekende merken.

positiemode

2. Online zwangerschapskleding kopen

Er zijn natuurlijk ook verschillende zwangerschapskleding webshops. Sterker nog: het zijn er tientallen! We kunnen ze onmogelijk allemaal benoemen, dus hier een greep uit de collectie:

  • Zalando – wellicht de bekendste online modezaak. Hier vind je allerlei merken, soorten en maten. Het grootste voordeel is dat je je aankoop zonder extra kosten terug mag sturen als het niet bevalt, waarna je je aankoopbedrag terugkrijgt.
  • Bellyfashion – Bellyfashion is een gespecialiseerde webshop als het gaat om zwangerschapskleding. De meeste positiemode is na de zwangerschap ook te gebruiken als voedingskleding.
  • Neuf Mois Belle – Deze Franse webshop is ook een geschikte plaats om zwangerschapskleding te kopen. De shop wordt steeds bekender in Nederland, maar is buiten Nederland al veel langer populair vanwege de mooie mode.
  • Wehkamp en Otto – Deze webshops kent iedereen al van de ‘gewone’ mode, maar nu hebben beide shops ook een positie modelijn. Ook hier zijn de retourvoorwaarden heel voordelig, waardoor je gemakkelijk ‘even kunt passen’.

zwangerschapskleding

Het vinden van leuke positiemode

Hoe vind je nou eigenlijk leuke positiemode die je past? Gelukkig is de maatvoering universeel voor alle zwangerschapskleding: je kiest gewoon de maat die je had voordat je zwanger werd. Omdat sommige vrouwen meer dan gemiddeld aankomen tijdens de zwangerschap, kan het zijn dat je tegen het eind van de zwangerschap een maatje groter moet kiezen. Kies kleding die je ook na de zwangerschap nog aankunt! Veel dames denken dat je alleen tijdens de zwangerschap positiemode draagt, maar dat is niet waar. Ook na de zwangerschap zul je de eerste tijd waarschijnlijk even niet passen in je oude kleding. Bovendien is de meeste positiemode ook heel geschikt als voedingskleding.

Wil je zwangerschapskleding kopen, denk dat goed na waar je de kleding wilt kopen. Wil je naar een ‘echte’ winkel, of ben je ook tevreden met een zwangerschapskleding webshop? En wil je dan kleding van een echt merk, of is merkloze kleding ook goed? Als je gaat shoppen, kun je in de meeste winkels met zwangerschapsmode ook babykleding vinden. Leuk te combineren dus!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer