Vakantie & UitjesVakantie

Lange vlucht met de kids? Met deze tips is het leuk voor iedereen!

Mamasopinternet1309 x bekeken
vakantie met kinderen

We kennen het gevoel allemaal… Een lange voorbereiding voor je vakantie en op de dag zelf van de lange vlucht ook nog de nodige spanningen. Wanneer je eindelijk zit in het vliegtuig hoop je natuurlijk dat de kinderen en jezelf een fijne vlucht hebben. Wij hebben een aantal tips door de jaren heen verzameld voor een reis naar je vakantiebestemming toe.

  1. Boek een late avond-of nachtvlucht.

Door te reizen tijdens de slaaptijden van je kind, is de kans groot dat ze tijdens de vlucht lekker moe zijn. Vraag aan een purser of stewardess een kussen en laat je kind tussen jou en je partner slapen. Op deze manier kunnen ze languit liggen en kunnen ze hopelijk genieten van een fijne nachtrust.

Lees ook: Vlucht vertraagd? Zo vermaak je je kinderen!

  1. Voorkom oorpijn

Geef je kinderen een speen of als ze daar te oud voor zijn een snoepje of lolly voor tijdens het opstijgen en dalen. Met deze truc leidt je ze af van het nare drukverschil in de cabine terwijl ze even genieten van iets lekkers.

  1. Riemen vast

Door bij binnenkomst in het vliegtuig direct de stoelriemen vast te doen bij zowel jezelf als bij de kinderen, zorg je er voor dat ze alvast kunnen wennen aan het idee dat dit een verplicht onderdeel is van de vlucht. De meeste kinderen vinden het namelijk helemaal niet leuk om vast te zitten in een onbekende grote stoel. Met deze truc laat je zien dat het helemaal niet erg is en iedereen het moet doen, dus ook de ouders :).

  1. Aan de wandel

Tijdens een lange vlucht is het fijn als je af en toe je benen kan strekken, zo ook voor je kinderen. Ga af een toe een stukje wandelen door het gangpad of maak een extra lange plas pauze. Laat ze allen niet alleen! Hoe schattig onze eigen kinderen ook zijn, niet elke passagier kan het rennen van een kleine koter waarderen.

kind in vliegtuig 2

  1. Laagjes

De temperatuur in het land van bestemming verschilt vaak met de temperatuur in Nederland én in het vliegtuig. Zorg er daarom voor dat je jezelf en de kinderen niet te warm aankleed.  Ga niet voor een dikke trui maar voor meerdere laagjes. Deze zorgen ervoor dat je af en toe wat extra aan of uit kan trekken mochten dit nodig zijn.

  1. Handbagage

De kinderen mogen vaak een eigen handbagage koffer meenemen. Maak hier ook gebruik van! Dit is de ideale plek voor wat extra kleding, luiers, natte doekjes, speelgoed en wat snacks. Neem dus de tijd tijdens het inpakken van deze koffer. Niks is zo vervelend als het favoriete speeltje vergeten van een van je kinderen.

  1. Goed voorbereid

Uit eigen ervaring weten we dat niks zo vervelend is als het onbekende. Veel kinderen worden onrustig zodra ze niet weten wat er precies gaat gebeuren. Neem daarom van te voren de tijd om je kind te vertellen hoe een lange vlucht precies te werk gaat!

  1.  Last but not least!

Een vlucht is vaak de start van een fijne tijd samen als gezin. Probeer daarom zo veel mogelijk te genieten van deze tijd! Wij hopen je met deze fijne tips een eind op weg te helpen. Mocht je nog inspiratie willen? Bekijk dan hier de fijnste vakanties met kinderen.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer