Tuin

Lekker spelen in de achtertuin met deze simpele tuinideeën

Mamasopinternet719 x bekeken
Lekker spelen in de achtertuin met deze simpele tuinideeën

Met de lente in aantocht is het weer tijd om lekker buiten te gaan spelen. En wat is er dan fijner als je dat in je eigen achtertuin kunt doen? Met deze ideëen zorg je ervoor dat jullie achtertuin dé plek is waar je kind en zijn vriendjes op een veilige manier de grootste lol hebben.

Kies voor een zandbak

Wat is er leuker dan lekker ‘taartjes’ en ‘koekjes’ bakken? Is er geen strand in de buurt, dan haal je het strand toch gewoon naar je eigen achtertuin? Je kunt zelf een zandbak ingraven, maar ook kant en klare zandbakken kopen. Wist je dat spelen met zand trouwens ook heel goed is voor de kleine motoriek?

Creëer een gezellige speelhoek

Ook zo moe van al dat rondslingerende buitenspeelgoed? Realiseer dan een speelhoek speciaal voor je kindje. Je kunt zo’n hoekje inrichten met een leuke speeltafel, een schoolbord, en een mooie opbergruimte waar al het speelgoed na gebruik weer handig in teruggezet kan worden. Kleed de speelhoek aan met mooie tuinaccessoires zoals vlinders of ronddraaiende windmolentjes.

Lekker voetballen

Lekker voetballen

Een balletje trappen, lekker lezen of de radslag oefenen. Dat kan natuurlijk het beste op gras! Maar voor het gras is al dat getrappel erbovenop niet zo prettig, en bovendien kan er niet op gespeeld worden als het gras net is bespoten met een middel tegen onkruid. Gelukkig kun je ook gewoon kunstgras neerleggen in je tuin. Net zo leuk als echt gras, maar het kan tegen een stootje en is een stuk onderhoudsvriendelijker. Er zijn verschillende soorten kunstgrassen waar je uit kunt kiezen.

Hoog de lucht in

Een koprol proberen of gewoon lekker stuiteren. De trampoline is niet meer weg te denken uit de Nederlandse kindvriendelijke tuinen. Hou bij het plaatsen van een trampoline wel altijd de veiligheid van je kind in de gaten en kies bijvoorbeeld voor een veiligheidsnet.

Verplaats je in je kind

Als je er voor wil zorgen dat je kindje veel plezier beleeft in zijn eigen achtertuin is het belangrijk om goed naar zijn of haar wensen te luisteren. Misschien heb jij een prachtig piratenzandschip op het oog, maar het zou zonde zijn als je daar veel geld aan uitgeeft terwijl je zoon of dochter veel liever sportieve spelletjes doet. Het kan ook heel gezellig zijn om samen ideeën te bedenken over hoe je jullie achtertuin kunt verbeteren. Misschien heeft je kind nog wel betere ideeën dan jij!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer