CadeausCadeaus vanaf 2 jaarFunPraktisch

Leuke bordspellen om met het gezin te doen: 6 ideeën

Judith1185 x bekeken

Bordspellen zijn van alle tijden. Maar ze zijn nu nog veel populairder omdat veel mensen gedwongen thuis zitten. Wat is leuker dan een bordspel ter ontspanning? Dit zijn spellen die leuk zijn voor kinderen om samen te spelen, maar die ook uitdagend genoeg zijn voor volwassenen om mee te doen. De spellen zijn te spelen vanaf een leeftijd van 5-8 jaar. Zoek je spellen voor nog jongere kinderen? Dan zijn Djeco spellen heel geschikt, omdat ze speciaal gemaakt zijn voor kinderen van 3-6 jaar oud.

1. Zeeslag: Battle in the Deep

Zeeslag is een echte klassieker onder de bordspellen. Het spel werd vroeger ook wel op papier gespeeld. Maar het is het meest praktisch als je het spel kunt doen met een speciaal spelbord. De twee spelers plaatsen beiden hun schepen op het rechtopstaande bord, onzichtbaar voor de tegenstander. Daarna beginnen ze elkaar te ‘beschieten’. Wie heeft als eerste de schepen van de ander laten zinken? Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Zeeslag, battle in the deep

 2. Ramses Junior

Heb jij ondertussen genoeg van al het memory spelen? Dan is Ramses Junior wat voor jou. Bij dit spel ga je op zoek naar een aantal verborgen figuren. Je doel is om als eerste jouw figuren te ontdekken – en liever niet die van de tegenstander! Je kunt dit spel met vier personen spelen. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Ramses junior gezelschapsspel

3.  Monopoly

Nog een klassieker: monopoly. Wie kent dit gave spel niet? Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk straten koopt en daar huizen en hotels op plaatst. Er zijn ondertussen allerlei varianten van monopoly te vinden. Zo zijn er themaspellen voor diverse landen en steden. Maar ook bijvoorbeeld kat-opoly, hond-opoly en paard-opoly zijn populair. Monopoly en de meeste varianten zijn geschikt voor kinderen vanaf 8-9 jaar.

Monopoly bordspel

4.  Elektronisch levensweg

Levensweg is een grappig spel dat de verschillende levensfasen uitbeeld. Je hebt in dit spel allerlei opties. Zo kun je gaan studeren, proberen een gezin te stichten, carriére maken ga zo maar door. In het klassieke levensweg volgt iedereen dezelfde route door het leven. In elektronisch levensweg heb je veel meer opties waar je uit kunt kiezen. Bovendien maakt elke speler dan gebruik van een ‘creditcard’ waar het puntensaldo op bijgehouden wordt. Leeftijd om te spelen is vanaf 6 jaar samen met de ouders, vanaf ongeveer 8 jaar zelfstandig te spelen.

Elektronisch levensweg

5. Catan Junior

Kolonisten van Catan is al jaren een bekend en populair bordspel. Er is ook een wat eenvoudiger variant voor jongere kinderen: Catan junior. Het spelmechaniek is ongeveer hetzelfde, maar wel een stuk simpeler. Het spel is goed te spelen vanaf 6 jaar. De ‘volwassen’ variant, het basisspel kolonisten van Catan is voor een leeftijd vanaf 10 jaar te spelen.

Catan junior samen spelen

6. Bingo

Bingo is al vanaf een heel jonge leeftijd leuk. Peuters zijn al dol op peuterbingo, met plaatjes die de kinderen kunnen aanstrepen of omdraaien. Vanaf iets oudere leeftijd zijn er bingospellen met plaatjes, getallen en/of tekst. De klassieker is natuurlijk bingo met balletjes die gedraaid worden op een platform. Deze variant is te spelen vanaf 7 jaar.

Bingo spelen

Bordspellen zijn heel leuk om als gezin te spelen. Deze 6 bordspellen zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar ook veel volwassenen vinden ze leuk om te doen. Dat maakt ze ideaal om te gebruiken om je kinderen gezellig een poosje bezig te houden. Natuurlijk zijn dit ook leuke spellen om cadeau te geven of te krijgen.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer