Cadeaus tot 2 jaarCadeausCadeaus vanaf 2 jaarKids

Leuke cadeaus voor 2-jarige meisjes

Judith11604 x bekeken

Wanneer je dochtertje haar eerste verjaardag viert, snapt ze er waarschijnlijk nog niet zo heel veel van. Het is natuurlijk leuk om cadeautjes te krijgen, er komt familie en de hele dag draait om haar. Vanaf het moment dat je dochtertje wat ouder wordt, krijgt ze echter meer idee van wat feestdagen inhouden en vooral: welke voor haar belangrijk zijn. Dus wanneer ze twee wordt, moet je op zoek naar leuke cadeaus voor 2-jarige meisjes. Daarom hier: een top-10 met de leukste cadeaus waardoor jouw dochter een geweldige dag heeft!

1. Houten trein

Voordat je direct beledigd opkijkt en van mening bent dat treintjes voor jongens zijn: denk even terug aan vroeger. Heb jij nooit met speelgoed gespeeld dat eigenlijk voor de jongens was? Meisjes zijn meestal ook gek op dit soort dingen en treintjes zijn eigenlijk voor alle kleine kinderen interessant. Kies wel voor een houten trein, want je dochtertje is nu echt nog te klein voor een elektrische variant 🙂

Houten trein
Houten trein – www.oldwoodtoys.com

 

2. Speelmaïs

Speelmaïs is leuk spul waar je allerlei dingen van kunt bouwen. Hoewel je kind op 2-jarige leeftijd waarschijnlijk nog geen echte bouwmeester is, is het sowieso altijd leuk en fascinerend om te zien dat iets gaat plakken als het nat wordt! Hou er wel rekening mee dat je als je dit cadeau geeft, je iets vaker op rare plekken speelmaïs tegen gaat komen – zoals in bed of tussen de bank.

Speelmaïs – www.playmaiscanada.com

3. Zachte bouwkubussen

De zachte bouwkubussen zijn niet alleen bedoeld voor het maken van bouwwerken of het uitpuzzelen hoe de letters of getallen erin passen. Ze zijn ook zeer geschikt als speelgrond voor allerlei andere spelletjes, waardoor ze dubbel gebruikt kunnen worden. Ze zijn leuk om aan te prutsen, in andere volgordes aan elkaar te leggen en als zachte ondergrond voor andere dingen – waaronder dutjes.

Speelkubussen - walmart
Speelkubussen – www.walmart.com

4. Tent

Vanaf ongeveer 1,5 jaar beginnen kinderen de behoefte te voelen zich af en toe te verstoppen. Misschien kiest jouw dochter daar nu een bijzonder plekje voor – onder het bed of in een gootsteenkastje. Je kunt haar dan ook heel blij maken met een eigen verstopplek door haar een tentje cadeau te doen. Een wigwam is bijvoorbeeld vrij eenvoudig zelf te maken en staat superleuk in de kinderkamer! Heb je meerdere kinderen, dan zul je al snel ontdekken dat dit de favoriete gelegenheid is om vadertje en moedertje te spelen.

Tipi - etsy
Indianen tipi – www.etsy.com

5. Loopfietsje

Vanaf hun tweede jaar zijn kinderen vaak al aardig in staat om zich voort te bewegen. Misschien zijn ze op hun verjaardag nog wat aan de kleine kant voor een loopfietsje, maar je zult merken dat ze binnen een paar weken doorheeft hoe het moet en dan haalt ze jou voortdurend in! Een super cadeau voor een 2-jarig meisje dus.

Loopfietsje - babble
Superschattig loopfietsje – www.babble.com

6. Muziekinstrumentje

Jouw dochter is nu nog geen ware artiest waarschijnlijk. Toch zijn kinderen dol op lawaai maken en waarschijnlijk ben jij het geluid van rammelende pannendeksels allang beu. Daarom kun je haar een eenvoudig muziekinstrumentje geven om alvast te oefenen met het maken van ‘echte’ muziek. Een xylofoon is bijvoorbeeld zeer geschikt voor een meisje van 2 jaar.

Xylofoon - myriadonline
Kinder xylofoon – www.myriadonline.com

7. Waterbaan

Is jouw dochtertje gek op water, dan kun je kiezen voor een leuke waterbaan. De baan is zo ontworpen dat je met een bootje kunt rondvaren en dat er interessante klepjes, sluisjes en doorgangen zijn. Zeker in de zomer is dit een garantie op urenlang tevreden speelplezier – al zou ik wel een set droge kleertjes en een dweil achter de hand houden.

Waterbaan-kinderopvangnoetsele
Waterbaan – www.kinderopvangnoetsele.nl

8. Speelgoedkassa

Op de leeftijd van 2 jaar hebben kinderen nog geen idee van de werking van geld. Dit leren ze echter wel langzaam te begrijpen tussen hun tweede en derde jaar. Deze kassa is echter niet alleen leuk om te spelen met geld, maar ook omdat het allerlei spannende dingen heeft. Je stopt er geld in en soms komt het in het laatje terecht, maar soms komt het via een deurtje in de zijkant naar buiten rollen. Ook kinderen van 2 jaar die nog niets begrijpen van geld, genieten van het spelletje!

Kassa - foto.sheerenloo
Speel kasse – www.foto.sheerenloo.com

9. Skippydier

De skippybal is nog wat moeilijk voor kleine kindjes om op rond te stuiteren. Een vergelijkbaar product is nu speciaal ontworpen voor de kleintjes: het skippydier. Een skippykoe, -hert of ander dier dat zo is ontworpen dat je dochtertje niet zomaar omver zal rollen. Geweldig om op rond te stuiteren zonder telkens te vallen.

Skippykoe - mamaloesbabysjop
Skippykoe – www.mamaloesbabysjop.nl

10. Pop

Het is en blijft een klassieker voor meisjes: een mooie pop. In eerste instantie zijn vooral de kleertjes zo leuk, want daar kun je lekker aan prutsen. Al vanaf twee jaar oud kan een meisje aardig goed voor een pop zorgen, wat leuk is om te zien. Daarnaast kan het ook heel praktisch zijn als er een jonger broertje of zusje (op komst) is.

Baby born - argos.co.uk
Baby born met wc’tje – www.argos.co.uk

De bovengenoemde top 10 leuke cadeaus voor 2-jarige meisjes is niet zomaar willekeurig gekozen. Elk van deze items is niet alleen bijzonder leuk voor je dochtertje, maar ook leerzaam. Zo ontwikkelt ze haar motoriek en leert ze ongemerkt allerlei vaardigheden al op jonge leeftijd. Met deze cadeaus kun jij in ieder geval af en toe eens lekker achterover leunen, want jouw kindje vermaakt zich wel! Ben je op zoek naar cadeaus die speciaal voor sinterklaas bedoeld zijn? Lees dan hier een aantal handige tips voor cadeaus tijdnes de feestdagen.

Wat heb jij jouw dochtertje gegeven voor haar tweede verjaardag? Laat een reactie achter!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer