Uitjes

Leuke uitstapjes in Utrecht in de krokusvakantie

Mamasopinternet789 x bekeken
Leuke uitstapjes in Utrecht in de krokusvakantie

De krokusvakantie komt er weer aan! Bij de gedachte alleen al worden we vrolijk. We gaan éindelijk weer richting het voorjaar. Dat betekent langere dagen, lekkerder weer en in de meeste gevallen ook vrolijkere kinderen die heerlijk buiten kunnen spelen. De vakantie vraagt echter ook altijd weer om een logistieke uitdaging. Niet alleen om het werk met de zorg voor de kinderen te combineren, maar ook om de vakantie wat leuker te maken voor je kinderen. Gelukkig zijn de coronamaatregelen inmiddels dusdanig versoepeld dat bijna alles weer kan deze vakantie. Hoog tijd om daar dus eens flink gebruik van te maken! Maar wat zijn nou echt leuke uitstapjes in Utrecht voor de komende krokusvakantie?

Kabouterpaden in Utrecht

Er zijn tal van verschillende kabouterpaden in Utrecht. Hier kan je kind heerlijk op onderzoek uit. Lekker in de buitenlucht en ook nog eens geheel budgetproof. Een fijn uitstapje voor zowel jong als oud. Let wel op dat parkeren in Utrecht niet altijd even gemakkelijk is. Zoek daarom van tevoren uit wat de parkeermogelijkheden zijn, zodat je in elk geval zeker weet dat je een plekje kunt vinden met de auto. Houd er rekening mee dat het met name in de vakantie erg druk kan zijn. 

De Boswerf in Zeist

De Boswerf in Zeist is al jaren een enorm populair bos om in te vertoeven met kinderen. Geheel nieuw is het Beleefbos. Dit is een perfect uitstapje in de buitenlucht. Vooral de al wat oudere kinderen kunnen hier heerlijk hun energie kwijt. Genieten van een klim- en klauterparcours en alle gave speeltoestellen uitproberen. Het natuurspeelbos is ook voor de wat kleinere kinderen enorm uitdagend. Met fantastische hutten, verstopplekjes en dikke boomstammen om op te klimmen zijn ze hier vast uren zoet. Zorg er wel voor dat ze hun oude kleding aantrekken.

Vind je het heerlijk om je kinderen te zien genieten, maar ben je zelf wel toe aan een lekker warm drankje? Dan kan je plaatsnemen op het verwarmde terras bij de speeltoestellen. Je kinderen kunnen lekker ravotten en jij lekker genieten. Dat is pas écht vakantie!

De Boswerf in Zeist

Naar de bioscoop

Hoe fijn is het dat we eindelijk weer naar de bioscoop kunnen! En we worden gelijk weer getrakteerd op heel veel leuke familiefilms. Breng een bezoekje aan Kinepolis bij de Jaarbeurs in Utrecht of ga naar Pathé Leidsche Rijn of Utrecht centrum. Genoeg keus!

Wil je naar de bioscoop met wat jongere kinderen? Dan zijn de speciale kleutermiddagen een goede tip. Hierbij staat het geluid wat zachter en wordt het licht minder fel gedimd. Daarnaast krijgt ieder kind een diploma na de film. Een leuke middag voor elke leeftijd.

Het nationaal bomenmuseum

Het nationaal bomenmuseum in Doorn beschikt over de grootste bomentuin in Nederland. Hier kunnen je kinderen eindeloos ravotten en alles leren over bomen. Hier zijn fantastische activiteiten te vinden voor elke leeftijd. Een leuk educatief en interactief museum oor alle leeftijden.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer