BinnenlandPraktischVakantie & Uitjes

De leukste kinderuitjes in Eindhoven en omgeving

Judith2293 x bekeken

Een dagje uit met kinderen is altijd leuk. Het is dan fijn als een uitje een beetje in de buurt is, zodat je niet het grootste deel van de dag in de auto zit. Er zijn in heel Nederland allerlei leuke dingen te doen, zoals pretparken, grote speeltuinen en tropische zwembaden. In dit artikel: de leukste kinderuitjes in Eindhoven en omgeving!

1. Speelboerderij ‘t Rundal

De kinderboerderij is altijd leuk, maar bij Eindhoven heb je speelboerderij ‘t Rundal. Dit is iets bijzonders, want het is een grote speelboerderij met allerlei leuke dingen. Zo kun je er de varkens zien en de biggetjes knuffelen, is er een grote (nep)koe om zelf te melken en zijn er konijnen die ook door de kinderen geknuffeld mogen worden. Een groot maïsbad met glijbaan maakt het helemaal af.

2. Kabouterpad Eersel

In Eersel wonen heel veel kabouters. Dat kun je duidelijk zien, want hun sporen vind je overal. En dus is er niets leukers dan met je kinderen op kabouterjacht te gaan! Eerst wordt je kind omgetoverd tot een echt kaboutertje, om er dan met een tas met opdrachten op uit te gaan. Ga jij ook op zoek naar een lekkere kabouterknuffel?

Kabouter aan het werk
Kabouter aan het werk – shutterstock.com

3. Dierentuin Dierenrijk

Tussen Eindhoven en Helmond ligt Nuenen. Een onopvallend plekje, totdat je binnenstapt in de dierentuin! Er zijn heel veel dieren te vinden in allerlei soorten en maten. Het publiek mag overal heel dichtbij komen en zelfs door een grote vogelkooi heen lopen. Er zijn diverse speeltuintjes en een groot speelparadijs waar je kinderen kunnen spelen terwijl jij geniet van een bakje koffie.

4. Klimrijk

Klimrijk is, zoals de naam al zegt, een waar paradijs voor enthousiaste klimmers. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen zich uitleven in de bomen. Uiteraard wordt gezorgd voor goede zekering, zodat er geen ongelukken gebeuren. De kinderen worden goed begeleid in groepjes, maar je kunt ook individuele begeleiding boeken. En natuurlijk mogen stoere mama’s ook mee de bomen in!

5. De ontdekfabriek

De ontdekfabriek is een leuke knutselruimte waar je kinderen worden losgelaten. Ze kunnen van alles doen, van tekenen tot dingen bouwen van hout. Ze krijgen wel begeleiding, maar hebben veel vrijheid om zelf te bepalen hoe ze werken. Terwijl zij druk aan het ‘werk’ zijn kun jij op het terras genieten van een kopje koffie, of ijverig mee knutselen.

Jongen bezig met knutselen
Knutselwerk – shutterstock.com

6. Uit eten met kids

Natuurlijk kun je best uit eten gaan met de kids, als je maar weet waar. Het pannenkoekenhuis is altijd een goede optie, maar er zijn meer mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld ook gewoon zelf eens genieten van wat bijzonders? Dan kies je voor sushi in Eindhoven, bij restaurant Sakana. Je kunt hier genieten van lekkere sushi (er zijn speciale kindermenu’s), maar je kunt ook sushi bestellen en thuis laten bezorgen. Kun je ongestoord genieten van eens wat anders dan pannenkoeken of patat.

In en rond Eindhoven zijn heel veel leuke dingen te beleven met kinderen. Van grote speeltuinen tot leuke workshops: voor iedereen is er genoeg te doen. Bij het kiezen van deze top 6 is niet alleen gelet op het plezier van de kinderen, maar ook dat van de ouders. Er is bij elke activiteit de mogelijkheid om lekker mee te doen, maar ook om zelf te genieten van wat rust en een bakje koffie. Zo hebben niet alleen de kids een leuk dagje uit, maar geniet jij er ook van!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer