BabykamerKinderkamerWonen

De Luvion babyfoon met camera

Mamasopinternet2309 x bekeken
Luvion babyfoon

Een babyfoon met camera: dat leek ons echt ideaal. Als onze baby dan geboren wordt, kunnen we mooi kijken hoe hij/zij ligt te slapen (of niet natuurlijk). Een ‘gewone’ babyfoon is ook wel handig, maar daarop hoor je alleen geluiden. Een camera leek ons veel leuker: dan kun je tussendoor ook even checken hoe het gaat, zonder de baby wakker te maken. Maar ja, zo’n babyfoon met camera is natuurlijk wel een stuk duurder. Is dat het extra geld nou eigenlijk wel waard? We besloten het uit te proberen met de babyfoon met camera van Luvion.

De babyfoon komt aan: eerste indruk

De babyfoon komt al snel aan. Uiteraard keurig verpakt. Het leukste is natuurlijk het openmaken van de doos. Op de buitenkant ziet de babyfoon met camera er goed uit, maar hoe is hij nou in het echt? In de doos vonden we meteen wat we nodig hebben:

  • De camera, die eruitziet als een soort losse webcam
  • Het beeldschermpje, nog best groot eigenlijk
  • Wat losse spulletjes zoals draadjes, snoeren etc.
  • De handleiding

Onze eerste indruk is dat deze babyfoon wel eens een stuk eenvoudiger zou kunnen werken dan we dachten. We verwachtten dat het een vrij ingewikkeld systeem zou zijn, maar eigenlijk valt dat dus 100% mee. Het ziet er ook mooi uit en zal goed passen in onze nieuwe babykamer.

babyfoon met camera doosopen doos Luvion babyfoon

Het installeren en uitproberen van de babyfoon met camera

Natuurlijk kunnen we niet wachten om te beginnen. We gaan dus meteen aan de slag, al zal baby-lief nog wel even op zich laten wachten. De rest van de babykamer is al helemaal klaar, dus we kunnen er een mooi plekje voor zoeken. Een plank boven de commode geeft de perfecte hoek om in het bedje te kunnen gluren. De handleiding is gelukkig duidelijk en goed te volgen, dus installatie is geen enkel probleem. Al snel kunnen we het bedje zien staan. Een heel klein minpuntje is dat de camera niet op afstand kan worden gedraaid. Dat vinden we op zich geen probleem, maar we moeten hem dus vooraf precies goed neerzetten om een mooi beeld te krijgen.

babyfoon met camera

babyfoon met camera

En wij…

…zijn heel tevreden met deze mooie babyfoon. We hebben de camera precies zo neergezet dat het hele bedje te zien is. Mini zal dus de eerste maanden sowieso altijd goed in beeld liggen. De kwaliteit van het beeld is een stuk beter dan we verwacht hadden. Lang geleden zagen we een babyfoon met camera (van een ander merk) bij vrienden van ons, maar de beeldkwaliteit was slecht en korrelig. Deze Luvion babyfoon met camera geeft een stuk beter beeld, wat natuurlijk fijn is. Zelfs als alleen het nachtlampje brandt kunnen we goed de baby bekijken. En ja, dat hebben we getest door ’s avonds alle gordijnen dicht te doen en een knuffel in bed te leggen.

babyfoon met camera

Advertisement

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer