KinderkamerDIY

Maak het bed van jouw kind origineel: 8 gave tips!

Judith3 comments10382 x bekeken

Loopt jouw kind al tijden te zeuren om een nieuw bed, terwijl het oude bed nog prima is? Of ben je het zelf stiekem zat om steeds tegen dat saaie bed aan te kijken? Dan is dit wat voor jou! Je kunt namelijk op heel goedkope manier het bed van je kind pimpen zodat het er weer jaren tegen kan. Ook als jouw kind vindt dat hij/zij te groot is geworden voor het kinderbed of als je eigenlijk niet zo’n duur kinderbed kunt betalen zijn deze tips ideaal. Wij geven je 8 tips om het bed van je kind super origineel te maken!

1. Steigerhouten halfhoogslaper

Dit bed kun je compleet zelf bouwen, of je gebruikt een bestaande halfhoogslaper van steigerhout. Wanneer je de voorkant afwerkt met planken van hetzelfde type, heb je in no time een prachtig speelhuisje onder het bed, waardoor het hele bed er gaaf uitziet! Is het bed van jouw kind niet van steigerhout gemaakt, dan kun je zoeken naar hout dat lijkt op dat van het bestaande bed, waarna je het geheel schildert in de lievelingskleur van je kind.

Bed van steigerhout
www.bellissimakids.com

2. Een ander speelhuisje

Dit idee lijkt heel sterk op het vorige, maar het is gemakkelijker te maken als je krap bij kas zit. Het bed zelf is een vrij goedkoop houten bed, maar met een flink stuk op maat gezaagd multiplex ervoor heb je ook een schattig speelhuisje. Ook hier is het een optie om het bed te schilderen als de houtkleuren niet matchen.

Dubbelbed diy
www.iconosquare.com

3. Bouw een trap aan het bed

Een standaard hoogslaper heeft meestal een saai, recht trapje. Het bed ziet er meteen heel anders uit als je kiest voor een zelf aangebouwd trapje. Er zijn DIY Ikea hacks die je dit laten doen met een paar Ikea kastjes, maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf bouwen van hout. De bouwplannen zijn zelfs meegeleverd!

Gave hoogslaper met bouwtekening
www.diyhowto.org

4. Een houten huisje

Wil je het bed van je kind eigenlijk gewoon basic laten, zodat het ook bruikbaar is als hij/zij opgroeit tot tiener? Dan is dit een praktisch idee. Het huisje bestaat uit 4 houten planken, die maar op een paar punten vastzitten aan het bed. voelt je kind zich te groot worden voor het huisje, dan kun je het huisje heel gemakkelijk ‘afbreken’ en heeft je kind een gewoon tienerbed.

Huisjesbed met wielen
www.vtwonen.nl

5. Gordijnen maken de vrouw

Dit bed is een typisch meisjesbed. De hoogslaper zelf is echter behoorlijk saai en basic. Dat maakt hem meteen ook heel goedkoop én praktisch voor als je kind wat ouder wordt. In de tussentijd kun je er natuurlijk wel een prachtig en origineel kinderbed van maken door wat gordijnen op het hangen. Zo ontstaat een gezellig speelhoekje onder het bed.

Kinderbed met speelhoek
www.younghouselove.com

6. Simpel lattenhuis

Dit hippe kinderbed is te vinden in veel Scandinavische kinderkamers. Het wordt kant-en-klaar verkocht, maar daar hang dan ook wel een flink prijskaartje aan. Terwijl je met wat simpele houten latten precies hetzelfde voor elkaar kunt krijgen bij élk kinderbed. Kies wel voor stevige vierkante houten palen, want het geheel moet natuurlijk wel tegen een stootje kunnen.

Simpel bedhuisje
www.homemydesign.com

7. DIY tentenbed

Heeft jouw zoon of dochter altijd al in een tent willen slapen en wil hij/zij een nieuw bed? Niet nodig: je kunt heel gemakkelijk een tent maken van een grote doek die je boven het bed hangt. Het kan bij elk bed, je bent in no time klaar en het bed ziet er meteen veel gaver uit! Bovendien is het natuurlijk ook zo weer opgeruimd als je kind besluit dat een tent misschien toch niet zo gaaf is…

Tent als bed
www.brit.co

8. Ophangbed

Dit bed is de droom van elk kind en ook van elke tiener. Het is gelukkig heel gemakkelijk te maken, al moet het wel even grondig gebeuren. Twee of vier haken moeten stevig verankerd worden in het plafond, waarna er dikke touwen aan worden gehangen. Wil je echt zeker weten dat het goed gaat, dan gebruik je kettingen om het bedframe op te hangen. Het is helemaal niet moeilijk en als je het goed doet heb je een supergaaf én origineel bed voor je kind!

Zwevend bed
www.weloveboho.stfi.re

Kinderen vinden een gewoon bed meestal maar saai. Ze willen liever een gaaf bed, waar ze trots op kunnen zijn. Met deze 8 ideeën tover je elk kinderbed om in een origineel bed zonder dat het je een fortuin hoeft te kosten. Hou dit ook in je achterhoofd als je in de winkel staat om een nieuw bed voor je zoon of dochter aan te schaffen: het is vaak veel goedkoper om er zelf wat moois van te maken dan om een kant-en-klare variant aan te schaffen.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

3 Comments

  1. Wat een leuke ideeën! Mijn dochtertje is zoon fan van prinsessen. Zoon bed met gordijntjes is dan ook echt wel iets voor haar. Ze heeft laatst al een leuke prinsessen speelgoedkist gehad voor op haar prinsessenslaapkamertje. Dus voorlopig is het even genoeg zo. Maar mama vind het in ieder geval wel heel erg mooi 🙂 Zeker iets om te onthouden.

  2. Wat een leuke ideeën voor bedden! Mijn zoon wil ook graag een nieuw bed en zijn oude bed wordt daarnaast ook wat aan de kleine kant. Wellicht is het een idee om een hoogslaper te nemen, zo heeft hij ook wat meer ruimte om te spelen op zijn kamer.

Reageer