DIYBabykamerDecoratie

Maak een DIY monogram voor je baby: 6 voorbeelden

Judith2584 x bekeken

Het is moeilijk om alle leuke DIYs voor de kinderkamer te verzamelen. Maar dit is echt een plaatje: een monogram voor de baby. Dit is erg populair, omdat het gemakkelijk te maken is. Bovendien kun je er helemaal je eigen creativiteit in kwijt. Zoals wij gaan laten zien kan het monogram op tientallen manieren worden gemaakt. Deze DIY levert een prachtig resultaat op dat heel decoratief zal staan in de babykamer of kinderkamer!

1. Monogram 1: Glansletter

Wil jij een mooi en opvallend monogram maken voor in de babykamer? Dan is dit voorbeeld misschien iets voor jou! De basis is een kartonnen of houten letter die wordt beplakt met glitterband. Het band is in veel stoffenwinkels te vinden en soms ook wel bij de stoffenkramen op de markt. Dit wordt ook veel gebruikt op (baby)kleren. Het kan gewoon met lijm op de letter worden aangebracht. Als je de letter zelf gaat maken ben je iets langer bezig, maar als je een kant-en-klare letter haalt (bijvoorbeeld bij Xenos) ben je in een halfuurtje klaar en heb je een prachtig monogram!

Monogram met glimmend band
Bron: www.indulgy.com

Monogram 2: Kleine glinsters

Het tweede monogram is ook al bijzonder opvallend omdat het zo glinstert. Dit monogram is ook gebaseerd op de kartonnen letters die kant-en-klaar gekocht kunnen worden, maar ook hier kun je de letter zelf uit dun hout zagen. De glinstertjes kun je in potjes kopen in knutselzaken en soms ook in kinderwinkels op de knutselafdeling. Smeer een deel van de letter met lijm in, sprenkel de glinsters erover en schud het overtollige deel er weer af. Laat dan de lijm met glinsters drogen en voilà: een prachtig monogram.

Glinster monogram
Bron: www.capitolromance.com

Monogram 3: Knopen plakken

Heb jij een grote verzameling oude knopen over? Of vind je dit gewoon een erg mooi monogram en wil je die ook graag zelf maken? Helemaal niet moeilijk. Dit monogram is gemaakt van dun hout. Wil je een kartonnen letter gebruiken, dan moet je dik karton gebruiken omdat het anders niet stevig genoeg is. Heb je weinig knopen in huis, dan kun je ze vaak wel goedkoop vinden op de markt of bij de kringloopwinkel. Plak de knopen in willekeurige volgorde met goede lijm op de letter.

Knopen monogram
Bron: www.americancrafts.typepad.com

Monogram 4: Gekleurde tape

Bij hobbywinkels vind je vaak van dat leuke gekleurde tape. Heb je er nog niet bij stilgestaan wat je hiermee zoal kunt? Dan heb je hier een goede tip: gebruik het om je monogram te versieren! Zaag de letter uit hout, maak hem van karton of koop hem kant-en-klaar. Vervolgens beplak je hem met tape. Bij deze letter, voor een jongensnaam, is gekozen voor tape van verschillende kleuren en patronen wat samen een gezellig effect heeft.

Monogram beplakt met tape
Bron: www.alittlecraftinyourday.com

Monogram 5: Omwikkelen met draad

Ook bij dit idee zul je waarschijnlijk denken: waarom heb ik hier niet zelf aan gedacht? Dit is namelijk echt een super simpel en super mooi idee: de letter omwikkelen met katoen of wollen draad. Ook hier is de basis van hout of karton (hout is steviger). De letter kan worden omwikkeld met elke kleur naar keuze. Bovendien kun je deze letter ook nog extra opsieren met behulp van kunstbloemen, die vaak wel te vinden zijn in de hobbywinkel.

Omwikkelt monogram baby
Bron: www.catchmyparty.com

Monogram 6: Geschilderd monogram met naam

Dit monogram is dan wel de laatste, maar ook de mooiste. De maker heeft niet alleen het monogram uitgezaagd uit dun hout, maar ook in kleinere letters de naam van de baby. Vervolgens is de grote houten letter geschilderd in zachtblauw. De letters van de naam zijn wit geschilderd. De maker heeft ook nog eens een houten libel uitgezaagd, hoewel een bloem misschien ook mooi zou zijn geweest. Het resultaat is een buitengewoon mooi monogram voor de babykamer.

Monogram, geverfd met letters
Bron: www.hative.com

Wanneer de basis goed is, kun je werkelijk van elke babynaam wel een mooi monogram maken. Wil je een duurzaam product dat tegen een stootje kan, dan kies je voor een basis van hout. Een letter van karton is een goed alternatief om creatief mee aan de slag te gaan. Zo creëer je een prachtige decoratie voor de kinderkamer. Overigens: ook een ideaal kraamcadeau en super origineel!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer