PraktischVakantie & UitjesVeiligheid

Mama in de auto: hoe bereid je je voor op een autorit met de kinderen?

Mamasopinternet1487 x bekeken
autorit kinderen voorbereiding

Je spendeert als moeder heel wat tijd in je leven aan rondrijden met je kinderen in de wagen. Of het nou gaat om het afzetten en oppikken op school, het wegbrengen naar voetbaltraining of dansles, ze naar hun speelvriendje brengen of gewoon tijdens een autovakantie. Soms lijkt het zelfs alsof je meer tijd met ze in de wagen doorbrengt dan in je eigen huis. Om veilig van punt A naar B te komen, kun je dus maar beter voorbereid zijn.

Safety First!

Voordat je de wagen start en je je op de openbare weg begeeft, moet je ervoor zorgen dat het autozitje van je kind goed is geïnstalleerd. Verder is het belangrijk om voldoende water mee te brengen, zelfs al gaat het om een korte autorit. Ook zijn een EHBO-kit, een zaklamp en basisveiligheidsvoorzieningen zoals startkabels of fluorerend hesje een noodzaak.

Autoverzekering

Een autoverzekering is niet alleen verplicht, maar het is ook erg handig. Zorg er ook voor dat je een pechhulpverzekering hebt afgesloten. Stel je bevindt je buiten de stad of ver van huis en je wagen begeeft het. Een eenvoudig telefoontje zorgt ervoor dat de pechhulpdienst je komt helpen. Een mobiele telefoon in je wagen is hierdoor – en voor andere noodgevallen – ook echt onmisbaar. Zorg ervoor dat deze altijd is opgeladen.

Een goede nachtrust is onmisbaar

Heel wat auto-ongelukken gebeuren door een gebrek aan concentratie. De oorzaak hiervan is vaak niet ver te zoeken. Een tekort aan een goede nachtrust zorgt ervoor dat je minder alert bent in het verkeer en dan is een ongeval al snel gebeurd. Probeer altijd zo uitgerust mogelijk achter het stuur te gaan zitten. Kinderen kunnen natuurlijk voor flink wat slapeloze nachten zorgen. Ben je toch moe? Drink dan een kop koffie voordat je vertrekt en neem voldoende pauzes als het om een lange autorit gaat.

Don’t text and drive

Naast een tekort aan slaap is er tegenwoordig nog een andere gevaarlijke oorzaak van een gebrek aan concentratie op de weg: de smartphone. Een smartphone kan erg verslavend zijn, maar even je Facebook of Instagram checken terwijl je aan het rijden bent is levensgevaarlijk. Je brengt hiermee niet alleen je eigen leven in gevaar, maar ook dat van je kinderen. Ook onderweg even snel een berichtje sturen of bellen om te laten weten dat je wat later zal zijn is uit den boze. Wil je toch bellen in de auto? Doe dit dan handsfree.

Te laat te komen kan gebeuren

Rij jij weleens te snel om op tijd bij de kinderopvang of een afspraak te komen? De minuten die je hiermee wint zijn het risico niet waard. Sneller en gestrest rijden verhogen de kans op een ongeval exponentieel. Hoewel we leven in een maatschappij waar alles haastig verloopt, zal waarschijnlijk niemand je het kwalijk nemen als je ergens iets te laat komt.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer