FrankrijkBuitenlandUitjesVakantieVakantie & Uitjes

Met de auto naar Frankrijk met kinderen

Mamasopinternet1564 x bekeken
Met de auto naar Frankrijk

Veel gezinnen kiezen ervoor om met de auto naar Frankrijk te gaan, bijvoorbeeld om te kamperen. Kamperen in Frankrijk is iets wat we allemaal toch wel een keer moeten hebben gedaan. Bovendien is een camping groot vermaak voor kinderen en kunnen ze nieuwe vriendjes maken terwijl jij lekker een boekje leest in de zon. Met de auto naar Frankrijk rijden met kinderen op de achterbank kan een gedoe worden. Hoe pak je dit handig aan?

5 Tips voor de kinderen in de auto naar Frankrijk

Met de auto naar Frankrijk rijden kan een lange rit zijn, gemiddeld zo’n 8 uur. Gedurende die tijd moet de bestuurder op de weg letten en schreeuwende kinderen op de achterbank helpen daar niet echt bij. Daarom geven we je tips mee om je kinderen zoet te houden tijdens je rit naar Frankrijk.

Tip 1: Vertrek ’s avonds

’s Nachts rijden naar Frankrijk vinden veel mensen niet fijn, maar je kinderen slapen dan wel makkelijker de eerste helft van de rit. Bovendien is er minder kans op files. De eerste kilometers rijd je snel door zonder afleidingen.

Tip 2: Houd pauzes

Nu je het eerst stuk flink door hebt kunnen rijden en de kinderen wakker zijn is het verstandig regelmatig pauzes in te lassen. De kinderen kunnen dan even hun energie kwijt. Ook is het slim voor jou, zodat jij je even op kunt peppen en veilig blijft rijden.

Tip 3: Houd ze bezig

Hoe leuker je het hebt, des te sneller de tijd gaat. Neem dus genoeg entertainment mee voor je kinderen terwijl je naar Frankrijk rijdt. Tablets met spelletjes en films doen het altijd goed, maar denk ook aan ze leren kaartlezen, ouderwets ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ of reisbingo.

Tip: Bekijk onze top 5 van tablets voor kinderen

Tip 4: Oefen de Franse taal

Une baguette s’il vous plait.’ Nog een manier om je kinderen bezig te houden als je met de auto naar Frankrijk gaat is ze wat basiszinnetjes Frans leren. Leuk en het komt vast van pas!

Tip 5: Voorkom wagenziekte

Wagenziekte komt vaak voor bij kinderen. Zeker tijdens lange ritten. Met de auto naar Frankrijk gaan kan daarom een uitdaging zijn. Voorkom wagenziekte door je kinderen naar buiten te laten kijken, veel frisse en koele lucht binnen te laten en door niet hard op te trekken of af te remmen. Zorg ondanks deze maatregelen dat je toch overgeefzakjes bij je hebt onderweg naar Frankrijk en weer terug naar huis.

3 Tips voor jou in de auto naar Frankrijk

Ook jij kan wel wat tips gebruiken tijdens de lange autoreis naar Frankrijk. Waar let je onderweg op?

Tip 1: Pechhulp in Frankrijk

Zeker met kleine kinderen op de achterbank is met pech langs de weg staan in Frankrijk het laatste wat je wilt. Wat doe je op zo’n moment?

Je belt een dépanneur via noodnummer 112 die je auto naar een garage sleept en dan pas kijkt wat er mis is. Met pechhulp bij je autoverzekering gaat dit een stuk makkelijker. Je hoeft dan alleen je autoverzekering te bellen en zij regelen de rest. Check daarom voordat je naar Frankrijk vertrekt je autoverzekering. Je autoverzekering vergelijken helpt je de pechhulpverzekering te vinden met de meest uitgebreide dekking tegen de laagste premie. Dit doe je bijvoorbeeld op de onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl.

Tip 2: Tanken in Frankrijk

Over het algemeen is tanken sowieso goedkoper in Frankrijk, maar de goedkoopste tankstations vind je bij grote supermarkten zoals Carrefour. Langs de snelwegen zijn genoeg mogelijkheden om te tanken. Rijd je via het platteland, tank dan ruim op tijd. Er zijn daar een stuk minder stations en zijn vaak niet 24 uur per dag open.

Tip 3: Pas op voor Franse nepagenten

De Franse politie heeft gewaarschuwd voor nepagenten op snelwegen. Ze laten je stoppen en schijnen een zaklamp in je gezicht om je af te leiden terwijl ze waardevolle dingen uit je auto stelen. Je herkent de nepagenten aan hun auto. Deze lijkt op het eerste gezicht op een politiewagen, maar zonder de logo’s. Bovendien zou de echte politie je nooit laten stoppen langs de snelweg, de nepagenten wel. Mocht je deze nepagenten tegenkomen als je rijdt door Franrijk, gewoon doorrijden dus.

We hopen dat je autoreis naar Frankrijk probleemloos verloopt met deze tips. We wensen je een fijne vakantie!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer