FrankrijkVakantieVakantie & Uitjes

Met de kids op stap in Parijs

Rosalie1876 x bekeken

Weet je hoe gezellig het kan zijn om met de kids op stap te gaan in Parijs? Het is misschien niet de eerste gedachte die bij je opkomt wanneer je op zoek bent naar een leuk uitstapje met de kids. Tenslotte is het vrij ver weg, druk en vaak duur. Toch heeft Parijs genoeg te bieden voor kinderen. Wat maakt Parijs zo leuk voor jou en je gezinnetje en waar moet je absoluut eens geweest zijn?

Disneyland Parijs

Dit is misschien wel het bekendste uitje dat je kunt maken in de stad. Trek er gerust 2 dagen voor uit om de beide Disney parken te bezoeken. Zorg dat je wel zo vroeg mogelijk (online) reserveert, dit scheelt je een lange wachtrij bij de kassa. Je kunt dit uitstekend combineren met een overnachting in een hotel. Er zijn vaak kortingsacties, dus als je hier rekening mee houdt hoeft het niet eens duur te zijn.

Jardin du Luxembourg & Jardin d’Acclimatation

Zijn de kids dol op water? Dan is een bezoekje aan Jardin du Luxembourg zeker aan te raden. De vijver is hier de hoofdattractie. Je ziet hier kinderen spelen met op afstand bestuurbare miniatuurbootjes. Deze kun je hier gemakkelijk huren. Wil je meer weten over de Jardin du Luxembourg dan kun je altijd de Parijs stadsverkenner raad plegen. Het kost maar weinig geld en de kids hebben gegarandeerd de hele middag plezier.

Varen in Parijs

Een andere leuke attractie is Jardin d’Acclimatation. Hier kunnen de kids zich vermaken in botsautootjes, plezier beleven aan lachspiegels en volop genieten bij de kinderboerderij. Je kunt hier zelfs gaan roeien met elkaar! Ook dit is niet alleen erg leuk, maar ook betaalbaar als je budget wat aan de krappe kant is.

Parc Astérix

Parc Astérix staat helemaal in het teken van Asterix en Obelix. Hier zijn bijvoorbeeld een achtbaan en wildwaterbaan te vinden. Bovendien wordt er ook een circusshow gegeven. Daarmee belooft het absoluut een fijne dag te worden! Natuurlijk lezen jullie ter voorbereiding de strip nog even door of kijken jullie de (tekenfilms), wat ook weer extra plezier geeft.

Asterix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voordelige vliegtickets kun je online boeken via verschillende vergelijkingswebsites. Er zijn diverse low-budget vliegmaatschappijen die voordelige tickets te koop aanbieden naar Parijs. Je kunt natuurlijk ook de trein pakken. Vanaf Amsterdam ben je in 4,5 uur in het hartje van centrum en kunnen jullie met elkaar genieten van wat de stad te bieden heeft. Het rijden met de Thalys is zeker de moeite waard! Check hier even wat je allemaal moet weten voordat je in Parijs op stap gaat met de kinderen.

Reageer