KidsPraktisch

Met deze 4 tips slaapt jouw kind de hele nacht!

Mamasopinternet1517 x bekeken
Kind doorslapen 's nachts

Als ouders lijkt een volle nacht slaap soms ver weg. Om 11 uur onder de dekens kruipen en er om 8 uur uitgerust weer uit rollen zit er helaas niet meer in. Hoe lekker zou het zijn als je kind de hele nacht doorslaapt en je wel die 8 uur slaap kunt pakken? Er zijn genoeg manieren waarop je de slaap van je kind kunt verbeteren!

Houd vaste bedtijden aan

Kinderen hebben vastigheid nodig. Daarom zijn vaste bedtijden belangrijk om ervoor te zorgen dat je kind een betere nachtrust heeft. Natuurlijk verschilt het per leeftijd en per kind wat de beste bedtijd is. Schat in hoeveel slaap je kind nodig heeft en stem de bedtijd hierop af. Nog een voordeel? Als de kids op tijd in bed liggen, heb jij weer wat extra tijd voor jezelf!

Neem de tijd

Trek wat extra tijd uit voor het bedritueel van je kind. Je kind heeft vaak wat tijd nodig om de overgang te maken van wakker zijn naar slapen gaan. Door de tijd te nemen voor het tandenpoetsen, pyjama aantrekken en voorlezen zorg je ervoor dat je kind langzaam tot rust komt. Zo duurt het vaak minder lang voordat je kind lekker in slaapt valt. En wie weet hoor je dan dat lieve kinderstemmetje de volgende ochtend pas weer!

Rustige slaapplek

In een kinderkamer wordt gespeeld, gelezen maar natuurlijk ook geslapen. Daarom is het belangrijk om de kamer overzichtelijk en netjes te houden. De kans is groot dat je kind nog snel probeert te spelen met rondslingerend speelgoed terwijl het eigenlijk bedtijd is. Zorg ervoor dat het speelgoed gelijk na het spelen wordt opgeruimd, zodat je kind ’s avonds in een opgeruimde en rustige omgeving komt.

Kind hele nacht slapen

Verduister de kinderkamer

Zorg als laatste voor verduisterende gordijnen kant en klaar, zodat je kind beter slaapt en niet van het eerste zonlicht wakker wordt. Als het donker wordt, maakt je lichaam meer melatonine aan. Dit stofje zorgt ervoor dat je slaperig wordt en is daarom heel belangrijk voor een goede nachtrust. Hoe donkerder de kamer, hoe beter je kind slaapt! Met een verduisterend rolgordijn zorg je ervoor dat de kamer helemaal donker is. Een andere optie die perfect is voor de kinderkamer zijn verduisterende plisségordijnen met top down bottom up. Niet alleen heel stijlvol, maar ook dé manier om je kamer te verduisteren!

Hoe zorg jij ervoor dat je kind de hele nacht doorslaapt?

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer