WonenVeiligheid

Met deze tips richt je je woonkamer stijlvol én kindvriendelijk in

Mamasopinternet673 x bekeken
Met deze tips richt je je woonkamer stijlvol én kindvriendelijk in

Bij het inrichten van je huis kan het nog wel eens verleidelijk zijn om voor meubels en accessoires te kiezen die heel mooi en stijlvol zijn, maar niet per se praktisch en veilig voor je kinderen. In een huishouden waar kinderen spelen en rondrennen kun je meubels met scherpe randen, glazen tafels en dure breekbare vazen misschien beter vermijden. Ronde vormen, zachte objecten en hoge planken zijn je redding! Met deze tips richt je je woonkamer stijlvol én kindvriendelijk in.

Een comfortabel vloerkleed voor thuis

Een zacht en mooi vloerkleed maakt de ruimte niet alleen heel sfeervol, het is ook nog eens heel fijn voor kinderen die graag op hun blote voetjes lopen of altijd het liefst op de grond zitten. Een vloerkleed dient eigenlijk ook extra veiligheid, want het kan zorgen voor een zachte landing als er weer eens tikkertje wordt gespeeld in de woonkamer. Kies wel voor een kleed die je makkelijk schoon kan maken, zoals een laagpolig vloerkleed. Het hebben van een vloerkleed maakt de look van je woonkamer direct af, geeft ontzettend veel sfeer en is heel comfortabel. Niet alleen voor je kinderen, maar ook voor jezelf. Eigenlijk alleen maar voordelen dus!

Een grote zithoek voor het hele gezin

Met het hele gezin op de bank een leuke familiefilm kijken of met z’n allen een spelletje te spelen is zo ontzettend gezellig! Zorg daarom dat je voldoende zitplekken hebt in de zithoek. Ga voor een grote comfortabele bank, of zet een dubbele tweezitsbank tegenover elkaar, met daartussen de (ronde) salontafel. Een grote hoekbank is ook ideaal voor een groot gezin en oogt ook meteen heel knus. Combineer het met een mooie fauteuil en iedereen heeft een lekker plekje om te zitten in de woonkamer. 

Liever een meubel die je makkelijk kan verplaatsen? Denk dan eens aan een poef en een comfortabel krukje of bankje. Dat zijn namelijk de perfecte meubels om bij de zithoek te betrekken en kun je dus ook zo weer wegzetten als je ze even niet meer nodig hebt.

Wandplanken op hoge hoogte

Leuke accessoires maken je huis enorm stijlvol en geven snel meer sfeer aan de ruimte. Losse vaasjes en beeldjes zijn alleen wel het ideale object om vast te pakken of mee te spelen voor kleine kinderen. Nu kun je ervoor kiezen om alleen accessoires in huis te nemen die niet breekbaar zijn, maar je kan ook wandplanken plaatsen die iets hoger op de muur hangen. Daar zet je dan je leuke accessoires op en het maakt de muur meteen helemaal af. Je kinderen kunnen niet bij de accessoires, dus je kan ook nog eens kiezen voor een paar goede items die je zelf graag wilt. 

Een ronde salontafel voor de veiligheid

Een mooie salontafel werkt heel goed om je woonkamer stijlvol te maken. Daarnaast is een salontafel heel praktisch, en eigenlijk onmisbaar. Je kinderen kunnen er gezellig aan zitten om te tekenen, te ontbijten of tv te kijken. En ook handig voor je eigen kop koffie en voor de hapjes en drankjes als je visite over de vloer krijgt. Om scherpe randen te voorkomen kun je het beste kiezen voor een ronde salontafel. Wil je graag een vloerkleed dat perfect onder je ronde salontafel past? Dan kun je natuurlijk voor een rond vloerkleed gaan, of een vloerkleed op maat laten maken. Een ronde salontafel is ook heel knus om omheen te zitten en past echt in ieder interieur.

Een speelhoek en kindermeubels 

Een speelhoek en kindermeubels

De bovengenoemde tips zijn er om je huis stijlvol en kindvriendelijk in te richten, maar je kinderen hebben natuurlijk ook een plek nodig om fijn te spelen. Een speelplek inrichten is daarom de ideale oplossing. Zet een leuk klein bureautje met leuke krukjes neer, met daaronder opbergbakken waar al het speelgoed in kan. Verf het bureautje in een kleur die bij jouw interieur past, zodat de speelhoek perfect past binnen jouw interieur. Leuk het op met wat gezellige, kindvriendelijke accessoires en speelgoed. 

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer