Wonen

Met stoelpoot beschermers geen krassen meer!

Mamasopinternet705 x bekeken
Met stoelpoot beschermers geen krassen meer!

Zijn er stoelen waar je oog al een tijdje op valt? Nieuwe stoelen kopen is natuurlijk altijd leuk. Er zit alleen soms wel een nadeel aan. De stoelpoten kunnen vaak beschadiging aanbrengen aan de vloer. Er kunnen krassen op de vloer komen door het schuiven van de stoelen. Daarom is het verstandig om je vloer en ook de stoelpoten te beschermen. Dit kun je doen met een viltje of bijvoorbeeld een wieltje. Je noemt dit ook wel stoelpoot beschermers. Er zijn verschillende stoelpoot beschermers te koop in alle soorten en maten. Hieronder lees je welke stoelpoot beschermers er precies zijn.

Verschillende stoelpoten en bescherming

Sommige stoelpoot beschermers die je koopt zijn voor één soort vloer bedoeld. Daarom kan het zo zijn dat die niet genoeg bescherming biedt op het moment dat je een andere vloer hebt. Daarvoor kun je dan het beste extra bescherming toepassen door middel van een stoelpoot beschermer. Er zijn verschillende opties, die zijn als volgt:

  • Nylon
  • Vilt
  • Teflon
  • Metaal glijvlak

Daarnaast heb je nog stoelpootdoppen, viltglijders en meubelwielen. Veel mensen kiezen voor de viltglijders omdat je die veel kunt gebruiken. Alle stoelpoot beschermers en stoelpootdoppen zijn beschikbaar voor allerlei soorten stoelpoten. Voor zowel Fauteuils, tuinstoelen, bureaustoelen en ook banken. Daarnaast is er voor iedere poot een passende oplossing. Of het nu een stalen poot, vierkante poot, ronde poot, houten poot of buisframe poot is. Het is er allemaal.

Verschillende stoelpoten en bescherming

Stoelpootdoppen

Met de stoelpootdoppen kun je laminaat, parket, tegels en een houten vloer beschermen tegen krassen. Met de stoeldoppen kun je altijd zonder zorgen de stoelen gebruiken zonder dat de vloer beschadigd. Daarnaast bescherm je niet alleen de vloer, maar ook de stoelpoten. Zo kun je langer genieten van de stoel én de vloer.

Er zijn genoeg soorten stoeldoppen te koop. Het maakt niet uit of de stoelpoot rond, vierkant of rechthoekig is, voor iedere stoelpoot zijn er verschillende doppen. Het zou zonde zijn als de uitstraling van de stoel verminderd wordt door een stoelpoot beschermen, daarom zijn er altijd stoelpootdoppen die precies bij de poten passen. Dan ziet niemand dat er doppen op zitten, maar bescherm je wel de vloer en stoel.

Je kunt de stoelpootdoppen in veel verschillende materialen kopen. Zo kun je kiezen uit nylon, vilt, rubber en teflon. Kijk goed welke vloer en welke stoelpoten je hebt en wat daarbij de meest geschikte combinatie is. Dan weet je zeker dat je de juiste stoelpoot beschermers in huis hebt om de vloer te kunnen beschermen.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer