KidsPraktisch

Momentjes om rust te pakken wanneer de kleine er is

Mamasopinternet541 x bekeken
Momentjes om rust te pakken wanneer de kleine er is

Hoewel je de eerste weken na de geboorte van je kleine wellicht op een wolk leeft met je nieuwe gezinnetje, gaat na een aantal weken het ‘normale’ leven weer door. En daarmee bedoelen we; hectische dagen, flitsbezoekjes hier, bliksembezoekjes daar, en eventueel zelfs een working-mom-life. Bedenk tussen al deze hectiek door dat het nog steeds van belang is om af en toe de tijd voor jezelf te nemen en even terug bij jezelf te komen. Maar hoe kan je dit nou het best doet, wanneer jouw kleine eigenlijk alle aandacht mogelijk nodig heeft? Wij hebben een aantal tips voor je; lees vooral even met ons mee!

Zet die wekker nog ietsjes eerder

Misschien klinkt deze tip niet per se als muziek in de oren, en al helemaal niet wanneer jouw kleine alweer vanaf de vroege ochtend uurtjes in de startblokken ligt voor een dagje aandacht, maar toch is het een waardevolle. Zorg ervoor dat je jouw wekker een half uurtje eerder zet dan dat jouw kleine wakker is. Kan je in alle rust (en misschien zelfs met ochtendzonnetje) genieten van een kopje koffie. Als het helemaal meezit, open je zelfs nog even een boek en lees je een aantal bladzijden om de dag rustig te starten!

Ga voor een sportief momentje

Ga voor een sportief momentje

Wanneer jouw kleine ’s avonds in de wieg ligt en partner lief de schoenen heeft uitgeschopt en op de bank ligt, is het voor jou het ideale moment om even met jezelf bezig te gaan; sportschoenen aan en ga voor dat half uurtje hardlopen, uurtje in de sportschool, of de tennis uitdaging met één van je vrienden of vriendinnen aan. Hoewel je hoofd er misschien wel helemaal niet naar staat na een dagje hectiek, kunnen we garanderen dat je je sowieso een stuk chiller en uitgerust voelt na een tijdje zweten van het sporten!

Creëer rust momentjes tijdens de dag

Een andere goede manier om wat meer tot rust te komen, is voorbereidend werk uit te voeren en te zorgen dat je tijdens de dag zelf minder stress hebt. Hoe? Door bijvoorbeeld de avond van tevoren de kleding van de kleine voor de volgende dag al klaar te leggen (tip: kijk eens bij het merk Babyface kinderkleding, voor de allerleukste kleding voor de kids!). Je kan er ook voor kiezen om op elke zondag alvast food te preparen voor jouw kleine, zodat je daar de rest van de dagen van de volgende week niet tijdens de dag zelf mee bezig bent, maar gemakkelijk zijn of haar papje uit de vriezer haalt!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer