GezondheidBaby´sPraktisch

Natuurlijke verzorgingsproducten voor je baby

Mamasopinternet1754 x bekeken
natuurlijke verzorgingsproducten

Natuurlijke verzorgingsproducten, we zien het steeds vaker. En geen wonder. Als mama zijnde wil je liever niet dat je kindje in contact komt met veelal onnodige chemische of synthetische toevoegingen. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel merken die 100% natuurlijk zijn en rekening houden met het tere huidje van je baby.

Natuurlijk, wel zo fijn

Het huidje van je baby is heel teer en 5 keer(!) zo dun als de huid van een volwassene. Door dit tere babyhuidje kunnen sneller irritaties ontstaan en schadelijke stoffen eerder in het lichaam komen. Als moeder is het daarom goed om te kijken naar verzorgingsproducten op natuurlijke basis. Graag helpen we je een beetje op weg met onze eigen vijf favorieten.

Drs. Leenarts

Dermatoloog Drs. Leenarts heeft haar eigen lijn ontwikkeld bestaande uit producten voor de alledaagse verzorging maar ook voor huidproblemen zoals berg, waterpokken, luieruitslag en een droge huid. Alle producten hebben het Huid Allergie Keurmerk en bevatten geen onnodige toevoegingen zoals geurstoffen, parabenen, conserveermiddelen of wolalcoholen.

Weleda

Misschien ken je Weleda wel van de populaire Calendula zalf. Maar wist je dat Weleda ook een complete lijn voor de allerkleinsten heeft? De producten zijn onderverdeeld in Weleda Baby en Weleda Baby Sensitive. Beiden beschermen het huidje van je baby optimaal. Weleda Baby Sensitive bevat bovendien extracten van biologische Witte Malva en driekleurige viooltjes wat helpt om de (zeer) gevoelige huid te verzachten.

Weleda

Naïf

Het oer-Nederlandse merk Naïf heeft in korte tijd de harten van heel wat mama’s veroverd. En geen wonder. De verzorgingsproducten van Naïf bestaan uit uitsluitend natuurlijke ingrediënten, zijn hypoallergeen, vrij van parfum, PH-neutraal en dermatologisch getest. Daarnaast ruiken de producten zalig en zijn ze erg fijn in gebruik. Extra fijn: sinds kort heeft Naïf ook een speciale lijn voor volwassene bestaande uit onder meer een dag- en nachtcrème, shampoo en showergel.

Naif

Petit & Jolie

De vrolijke en kleurrijke producten van Petit & Jolie zorgen voor een instant glimlach op je gezicht. Niet alleen de leuke verpakking, ook de inhoud doet ons glimlachen. De producten zijn mild voor de huid en bestaan uit uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Niet voor niets heeft Petit & Jolie het BDIH/IONC keurmerk.

Zarqa

Zarqa is nog niet zo heel bekend, maar zeker een merk dat niet mag ontbreken in deze lijst. Zarqa is namelijk zuiver, mild en natuurlijk en speciaal ontwikkeld om het risico op allergieën te minimaliseren. De producten reinigen en verzorgen op milde wijze en zijn hierdoor geschikt voor de (zeer) gevoelige babyhuid.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer