KidsOverigePraktisch

Nieuw schooljaar

Rosalie1704 x bekeken

In de meeste regio’s in Nederland zijn de scholen weer begonnen of gaan ze bijna beginnen. Weer even wennen, niet meer uitslapen en ‘s avonds tot laat buitenspelen, maar gewoon terug in het oude ritme. Dat went gelukkig snel genoeg en de meeste kinderen zullen blij zijn weer naar school te kunnen gaan! Aan het begin van zo’n schooljaar is het leuk wat nieuwe dingen te kopen, om helemaal fris aan het nieuwe jaar te beginnen.

Lunchpakket
Alle kinderen hebben wat te eten nodig voor de ochtendpauze en daarnaast blijven veel kinderen tussen de middag over op school. Zorg dus voor een stevige (rug)tas die goed terug te vinden is door je kind. Handig om verder aan te schaffen zijn verder een goede beker (die niet lekt, denk bij voorbeeld aan een beker met sportdop), een broodtrommel en een bakje voor eventueel los fruit (druiven, aardbeien). Is je kind nog maar pas zindelijk en zijn er weleens ongelukjes, doe dan ook een reservesetje kleding in de tas.

Gymspullen
Bij naar school gaan hoort natuurlijk ook gymles! Je kunt speciale sportkleding aanschaffen, maar zeker op de basisschool is dat niet perse nodig. Een shirt met korte mouwen en een korte broek of halflange legging zijn vaak ook al prima voor deze gymlessen. Wel belangrijk zijn goede gymschoentjes met een stroeve zool, zodat de kinderen niet uitglijden. Deze gymschoentjes zijn bij alle schoenenwinkels te krijgen voor een paar euro (met elastiek of met klittenband) in verschillende kleuren.

Een goede jas
Alhoewel je nu nog niet aan een winterjas denkt, is het wel goed nu alvast te kijken of er een nieuwe jas nodig is. Zo ja, dan kun je die beter alvast kopen: nu is er nog volop keus in modellen en maten. Zeker als je online gaat winkelen, is de keuze bijna eindeloos, des te leuker dus om nu al op zoek te gaan.

Reageer