GezondheidPraktischZwanger en mama

Ook mama’s mogen ontspannen!

Judith1683 x bekeken

Als de wekker gaat, start meteen een drukke dag. Vlug de kinderen uit bed, aankleden, ontbijten en hup naar school. Direct door naar je werk, als je thuiskomt de kinderen weer oppikken en meteen eten koken. Na het eten ben je nog een poos bezig om de kinderen naar bed te brengen, tussendoor moet je je huishouden netjes zien te krijgen én je man of vriend wat aandacht geven. Heb je nog net een halfuurtje voor jezelf voordat het voor jou ook bedtijd is… Herken je dit? Dan is er grote kans dat je te weinig tijd neemt voor jezelf. Onthoud dat óók mama’s recht hebben om lekker te ontspannen!

Genieten van een infraroodcabine

Heb je nog een hoekje in huis waar een kast zou kunnen staan? Koop dan geen kast, maar ga voor een infraroodcabine! Deze neemt weinig ruimte in en biedt een ideale manier om lekker te ontspannen. Je hoeft er niet eens veel tijd aan te besteden. Ga er bijvoorbeeld na het douchen even 10 minuten in zitten. Je zult merken dat je al snel meer ontspannen bent en meer aankunt!

Zwembad in de tuin

In de zomer is er niks lekkerder dan lekker zwemmen. Alleen of met je kinderen: zwemmen heeft sowieso een ontspannend effect. Je kunt gaan voor een groot ingebouwd zwembad in de tuin, maar meestal is dat niet echt betaalbaar. Gelukkig zijn er ook andere opties, zoals het afbreekbare tuinzwembad. Is je zwembad groter dan 3 meter doorsnee? Dan is het verstandig om er chloortabletten in te gebruiken. Chloortabletten reinigen het water en houden het schoon, zodat je niet steeds het water hoeft te verversen.

Zonnebank in huis

Een zonnebank is ook een ideale manier om even te ontspannen. Een zonnebank heeft standaard ongeveer hetzelfde formaat als een eenpersoonsbed. Hij past dus ook in een kleine slaapkamer! Zorg wel dat de deur van de slaapkamer op slot kan, want kinderen kunnen er beter niet mee spelen. Tijdens je zonnebank-momentje gebruik je een lekkere zonnebank crème zodat je ultiem kunt ontspannen!

Wellness als weekendje weg

Heb je niet de mogelijkheid om thuis dingen te installeren om te ontspannen, dan zul je het ergens anders moeten doen. Je stuurt de kinderen dus uit logeren en neemt even een weekendje voor jezelf. Ga naar een wellness hotel met sauna’s, infraroodcabines, zwembad en zonnebank. Zo kun je in een weekend tijd je batterij weer even helemaal opladen. Je voelt je hierna weer ontspannen en relaxt en je kunt meer hebben.

Ontspannen is niet egoïstisch! Sterker nog, je doet niet alleen jezelf maar ook je omgeving een plezier. Het is echt niet leuk voor je man of kinderen als je begint te snauwen of steeds chagrijnig bent omdat je zoveel stress hebt. Stress begint vaak heel sluipend en je merkt het zelf lang niet altijd. Wees dit probleem voor en zorg ervoor dat je jezelf regelmatig even helemaal kunt ontspannen. Ben je nog maar pas mama? Dan helpt ontspannen ook om een postnatale depressie te voorkomen. Het heeft dus verschillende voordelen om af en toe eens lekker te ontspannen. Een keer me-time per week is super om weer nieuwe energie te krijgen!

 

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer