Wonen

Op de leukste manieren foto’s te bewaren in jouw huis

Mamasopinternet504 x bekeken
Op de leukste manieren foto’s te bewaren in jouw huis

Van je huis een thuis maken doe je met de leukste foto’s van jouw gezin. Dit geeft een persoonlijke touch aan jouw slaapkamer, keuken, woonkamer of zelfs badkamer. Het leuke van foto’s als decoraties is dat je er veel kan gebruiken en dat ze altijd leuk blijven. Ook als de kinderen groter worden, zijn de foto’s van vroeger schattig om te zien. Wil jij weten op welke manier je foto’s kan laten terugkomen in jouw huis, lees dan dit artikel. 

Maak een fotoboek

Heb je zin om creatief aan de slag te gaan, maak dan een leuk fotoboek met al jouw favoriete foto’s. Dit kan van een gebeurtenis zijn, zoals van een vakantie of een leuk feest. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om al jouw favoriete foto’s van het jaar te verzamelen in een boek. Welke foto’s jij ook wil verzamelen op een plek, een fotoalbum is een uitstekende manier om dit te doen. 

Maak je een fotoalbum zoals vroeger, dan laat je de foto’s afdrukken en koop je een leeg album om de foto’s in te plakken. Vervolgens ga je aan de slag met fotolijm of fotostickers. Eventueel kan je het album nog opfleuren met leuke teksten, stickers en tekeningen. Het is ontzettend leuk om deze albums op een later moment nog eens open te slaan. 

Tegenwoordig kan het ook een stuk makkelijker. Maak online een fotoalbum en laat deze vervolgens door een professioneel bedrijf afdrukken. Zij sturen dan het album naar je op. Zet het album ter decoratie neer op een plank of bewaar deze eenvoudig in de boekenkast. 

Maak een fotoboek

Laat foto’s afdrukken voor op de muur

Heb je een paar favoriete foto’s, dan is het leuk om deze aan de muur te hangen of ergens neer te zetten. Laat de foto’s afdrukken en kies een aantal leuke fotolijstjes uit. Deze hang je vervolgens aan de muur of zet je neer op een leuke plek. Zo heb je constant een herinnering aan de leuke momenten die je met jouw gezin deelt. 

Zijn de kinderen al iets ouder, organiseer dan een knutselmiddagje. Zorg voor simpele fotolijstjes en plak het glas af met tape dat geen sporen achter laat. Het is nog handiger als je kiest voor een fotolijstje waar je het glas even uit kan halen. Koop vervolgens knutsellijm en verschillende decoraties. Denk hierbij aan ongekookte pasta, die eerst geverfd en daarna opgeplakt kan worden. Haal ook glitters, kralen, stickers en andere creatieve voorwerpen in huis. De kinderen kunnen hiermee aan de slag en ontwerpen zo hun eigen fotolijstje. Dit, in combinatie met een leuke foto, maakt de ultieme herinnering aan een hele leuke tijd. 

Ga je voor een extra speciale ervaring, bestel dan een canvas foto. Dit is een foto die je af laat drukken op canvas. Dit kan je zo groot of zo klein maken als je zelf wil. Meet wel altijd eerst de oppervlakte op waar je het canvas wil ophangen. Zo weet je zeker dat je de juiste afmetingen besteld. 

Een foto op canvas is een ontzettend leuke manier om foto’s op te hangen in jouw huis. Vaak kies je voor een favoriete foto per canvas. Kan je echt niet kiezen, dan is het ook mogelijk om meerdere foto’s op een doek te laten terugkomen. Je kan er zelfs een lijst omheen bestellen. Bestel het canvas altijd bij een betrouwbaar bedrijf, zodat de foto met hoge kwaliteit wordt afgedrukt op goed en duurzaam materiaal. 

Personaliseer voorwerpen met een eigen foto 


Tot slot kan je foto’s laten terugkomen in voorwerpen die je dagelijks toch al gebruikt. Hier zijn ontzettend veel opties voor. Je kan het zo gek nog niet bedenken of je kan er een foto op laten terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan een mok met een van je favoriete foto’s. Dit is een leuk cadeau voor Vader- of Moederdag of een verjaardag. Je kan de mokken natuurlijk ook zomaar bestellen, omdat ze zo leuk zijn. Bij elk kopje koffie of thee denk je dan weer terug aan een leuk moment. 

Daarnaast is het mogelijk om een kalender te ontwerpen met jouw eigen foto’s. Kies hiervoor twaalf foto’s uit, voor elke maand een. Je kan de kalender zo inrichten als je zelf wil. Voor de koudere maanden selecteer je bijvoorbeeld foto’s uit de winter, met een muts op en een winterjas aan. De foto’s voor de zomermaanden kunnen foto’s van de zomervakantie zijn, lekker aan het strand of in de zon. 

Ook bij kalenders is het mogelijk om meerdere foto’s per bladzijde te kiezen. Vaak zijn er verschillende templates waar je uit kan kiezen. Personaliseer de kalenders vervolgens door de letters in een bepaald lettertype te zetten. Ook de achtergrond en de kleuren van de kalender kan je in veel gevallen zelf bepalen. Hiermee geef je een extra persoonlijk tintje aan jouw ontwerp. Hang de kalender op aan de muur op een plek die jij vindt passen. Bij elke nieuwe maand is het een feest om de bladzijde van de kalender open te slaan. 

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer