Praktisch

Op deze speelse manieren raakt je huisdier z’n energie kwijt

Mamasopinternet871 x bekeken
Op deze speelse manieren raakt je huisdier z'n energie kwijt

Het hebben van een huisdier is fantastisch, alleen kun je hem soms wel achter het behang plakken. Helemaal als het beestje als een druktemaker door de huiskamer heen stuitert. Zowel mensen die een hond of kat hebben zullen dit vast ooit hebben meegemaakt. Er zijn een aantal manieren om het energielevel van deze viervoeters te temperen. Zo is er voor kitten bijvoorbeeld speciaal kittenvoer en zijn er voor honden een aantal speeltjes. Welke speelse manieren er nog meer zijn om het energielevel van je trouwe viervoeter te verminderen? Ontdek het in deze blog!

Wandeling of hardlopen

Zowel voor jou als mens, als voor je huisdier kan een goede lang wandeling of een rondje hardlopen in het bos bijdragen aan het kwijtraken van je energie. Helemaal als je weinig tijd hebt om tussendoor met de hond te gaan wandelen is het goed om de dag af te sluiten met een stevige wandeling of een hardloopronde. Als je trouwe viervoeter daarbij aansluit is dat geen probleem en vaak vinden ze het ook nog leuk. Daarbij zijn ze daarom vaak bekaf, waardoor ze de rest van de avond niet meer zullen stuiteren en lekker hun mandje zullen opzoeken. Daarnaast ben jij als baasje ook bekaf en kun je wel een rustige avond gebruiken.

Speeltjes

Speeltjes

Een meer speelse manier om je huisdier zijn energie kwijt te laten raken, ga je niet krijgen. Speeltjes kunnen zorgen voor uren plezier bij je viervoeter, waardoor er minder ruimte is voor verveling. Je hebt in de dierenwinkel volledige schappen gevuld met speeltjes in alle soorten en maten, dus aan keuze geen gebrek. Om een voorbeeld te noemen is er voor een kitten een krabton. Je zou kunnen zeggen dat het een upgrade is van een krabpaal, want hij is net wat uitdagender. Naast dat je kitten of kat zijn frustraties kwijt kan door te krabben biedt een krabton ook een fijne, beschutte slaapplek. Een krabton is er in verschillende kleuren en maten. Dus wil je ervoor dat je kat zijn energie wat meer kwijt kan, dat is een krabton de ideale oplossing.

Het energielevel van je trouwe viervoeter verminderen, is geen simpele opgave. Er zijn een aantal manieren om dit te doen, maar niet iedere manier werkt voor jouw huisdier. Probeer daarom alles uit zodat je ervoor kan zorgen dat je huisdier niet meer als een stuiterbal door het huis heen stuitert. 

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer