PraktischReizenVakantie & Uitjes

Op vakantie? Drie tips voor een goede reisverzekering

Mamasopinternet1546 x bekeken
Vakantie kinderen reisverzekering

Al bezig met de vakantieplannen voor dit jaar? Vergeet dan ook niet om een reisverzekering af te sluiten. Dat is niet verplicht, maar vaak wel verstandig. Want als bijvoorbeeld je bagage gestolen wordt, je een ongeluk krijgt of met autopech wordt geconfronteerd, zijn de kosten (deels) voor eigen rekening. Er bestaan verschillende reisverzekeringen met allerlei dekkingen. Waar moet je op letten? Independer geeft drie tips.

1. Doorlopende reisverzekering meestal goedkoper

Je kunt een kortlopende of een doorlopende reisverzekering afsluiten. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor één vakantie. Na afloop van die vakantie stopt de verzekering automatisch. Een doorlopende reisverzekering geldt het hele jaar en stopt pas als jij hem opzegt.

Ga je langer dan drie weken per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan telkens een losse, kortlopende. Voor een paar euro per maand ben je dan het hele jaar door verzekerd, ook als je een keer een weekendje naar een Nederlands vakantiepark gaat. Daarnaast betaal je niet telkens opnieuw poliskosten voor iedere nieuwe reisverzekering die je afsluit.

2. Kies de juiste dekkingen

Afhankelijk van het soort vakantie dat je in de planning hebt, stel je de juiste reisverzekering samen. Ga je een gevaarlijke sport beoefenen, zoals parachutespringen, bergbeklimmen of raften? Dan heb je de dekking ‘gevaarlijke sporten’ nodig. Als je op wintersport gaat, mag de wintersportdekking niet ontbreken. En als je met de auto op pad gaat, kun je overwegen om pechhulp mee te verzekeren. Controleer wel of je pechhulp al niet op een andere manier verzekerd hebt, bijvoorbeeld bij je autoverzekeraar of een pechhulpdienst.

Bij Independer kun je reisverzekeringen vergelijken op prijs en dekking.

3. Overweeg een annuleringsverzekering

Bij een reisverzekering kun je ook nog een annuleringsverzekering afsluiten. Die verzekering vergoedt de kosten als je je vakantie moet annuleren. Denk dan aan hotels die je al geboekt had of excursies waar je al voor had betaald. Ook een annuleringsverzekering is niet verplicht, dus bepaal voor jezelf of dit nodig is. Goed om te weten dat als je annuleringsverzekering wilt afsluiten, dit bij de meeste verzekeraars binnen zeven dagen na het boeken van de vakantie moet. Net als bij de reisverzekering kun je kiezen uit een kortlopende of doorlopende variant.

Naast je reis- en annuleringsverzekering, zijn er meerdere geldzaken om rekening mee te houden tijdens je vakantie. De Rijksoverheid heeft daarom een tool gemaakt die een aantal adviezen geeft. Handig om die voor je reis ook nog even in te vullen.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer