PraktischReizen

Op vakantie met een groot gezin: 7 tips

Judith2377 x bekeken

Je wilt eigenlijk heel graag op vakantie met een groot gezin. Dat heeft alleen heel wat voeten in de aarde. Er moeten heel veel spullen mee, je moet aan heel veel dingen denken en je moet zo veel regelen… Hoe doe je dat? Wij geven je 7 praktische tips waardoor je ook met een groot gezin op vakantie kunt zonder zorgen.

vakantie vierende kinderen
Vakantie vierende kinderen via shutterstock.com

1. Maak een checklist

Maak ruim van tevoren een lijst van dingen die je nodig gaat hebben. Je kunt dit, om het overzicht te bewaren, per kind doen. Ga gewoon een gemiddelde dag door en bedenk wat nodig is. Iedereen moet zich kunnen wassen, schone kleren aan enzovoorts, totdat ze ‘s avonds met pyjama en lievelingsknuffel in bed gestopt worden.

2. Verdeel de koffers/tassen per persoon

Door dingen bij elkaar in tassen te doen wordt het vaak een chaos. Daarom zorg je voor één tas per persoon met daarin wat diegene nodig gaat hebben. Afhankelijk van wat nodig is, kan dit een grote of een kleine tas zijn.

3. Hou alle reispapieren bij elkaar in een map

Ben je ooit met groepsvakantie geweest? Dan zul je er al lang achter zijn dat het praktisch is als alle belangrijke papieren bij elkaar zitten en worden bewaard door iemand die er goed op past. Ben jij zelf verstrooid en raak je vaak dingen kwijt? Geef deze papieren dan aan je man, die er beter op past.

4. Laat alle kinderen zelf hun lievelingsspeelgoed inpakken

Voor kinderen is het belangrijk dat ze zelf hun lievelingsspeelgoed inpakken. Je moet hier natuurlijk wel een limiet aan stellen. Afhankelijk van de ruimte die je hebt, kan er per kind maar één speeltje of knuffel mee. Als het kind dit item zelf uitzoekt en inpakt, is de kans groter dat hij/zij daar tevreden mee is op vakantie.

5. Bekijk hoeveel er mee mag

Het is afhankelijk van je vervoermiddel hoeveel spullen er meegaan. Zo kan je bijvoorbeeld in een vliegtuig niet teveel meenemen zonder dat je risico loopt dat je extra moet betalen. In een auto kun je veel proppen, maar ook daar is het een keer vol. Ga je kamperen, dan is het handig om een kar mee te nemen waarin de tent met de benodigde spullen kan.

6. Kies samen de bestemming

Met een groot gezin is het vinden van een leuke vakantiebestemming niet altijd gemakkelijk. Er zijn genoeg vakantiebestemmingen die speciaal zijn gericht op kinderen. Op deze bestemmingen hebben al je kinderen bezigheid en hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Kiezen jullie met zijn allen, dan zullen ook de oudere kinderen vol enthousiasme zijn over de vakantie.

7. Ga niet te ver

Met een groot gezin is het niet verstandig om even naar de andere kant van de wereld te vliegen. Kies een bestemming die voor de groteren ver genoeg is, maar voor de kleintjes niet te ver. Bekende vakantiebestemmingen zijn Frankrijk, België, Duitsland en Luxemburg. Vaak kom je met een groot gezin ook niet zoveel verder.

Of je nu een grote reis maakt of zomaar een paar dagen weggaat: als je met een groot gezin op vakantie gaat heb je veel om aan te denken. Met deze tips kun je op vakantie zonder al teveel stress. De kinderen zullen op vakantie genieten en hopelijk kun jij er ook (eindelijk) uitrusten!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer