Vakantie & Uitjes

Op zoek naar inspiratie voor kinderuitjes? Deze tips staan garant voor pret

Mamasopinternet1794 x bekeken
zandkasteel bouwen

Wat is er mooier dan quality time met je gezin? Er zijn natuurlijk zat leuke activiteiten die je in en rondom het huis kunt ondernemen met je kids, maar een kinderuitje staat ook absoluut garant voor dikke pret. Daarom hier een lijstje met ideeën voor een dagje uit. Doe er je voordeel mee.

Sport en spelletjes

Beweging is belangrijk, zowel voor jong als oud. Waarom dan niet een heerlijke actieve dag plannen met je gezin? In de winter de schaatsbaan op of skiën in een van de indoor skihallen. En in de zomer heerlijk naar het zwembad. Maar een potje midgetgolf of gezellig lasergamen zorgt ook voor flink wat actie.

Midgetgolf

Cultuur en musea

Nederland heeft een rijke cultuur en staat boordevol prachtige musea en kastelen. Denk aan het Anne Frank Huis, het Spoorwegmuseum of Slot Loevestein. Kastelen zijn niet alleen ideale trouwlocaties, maar ook geschikt om met de kinderen naartoe te gaan voor bijvoorbeeld een kinderspeurtocht. Genoeg keus dus in ons kleine landje én zowel je kinderen als jij steken er ook nog eens wat van op.

Outdoor activiteiten

Een bezoek aan een museum of kasteel is top, maar kost ook vaak wat geld. Gelukkig zijn er ook genoeg outdooractiviteiten die je met je kinderen kunt doen voor een minimaal budget. Denk aan een speurtocht in het bos die je zelf uitzet, gevolgd door een gezellige picknick. Een bezoekje aan een kinderboerderij of een speeltuin is vaak ook gratis en absoluut niet minder leuk. En wat dacht je van een dagje strand of een dagje aan het meer bij jou in de buurt? Lekker zandkastelen bouwen, frisbeeën of met de bal het water in.

zandkasteel bouwen

Pretpark

Mag het een keertje wat meer kosten of heb je bijvoorbeeld hard zegeltjes gespaard bij een van de supermarkten? Dan is een pretpark een ware beleving voor de kinderen. Een attractie-, sprookjes-, of waterpark: het wordt lastig kiezen met zoveel pretparken.

vogelrock

Workshop

Naast de bovengenoemde ideeën is een leuke workshop samen met de kinderen ook altijd een goede optie. Lekker koken of cupcakes bakken? Dansen, sieraden knutselen, kindertheater of circusschool, de keuze is wederom reuze.

Kortom een dagje uit met de kinderen vinden hoeft niet moeilijk te zijn. Kijk naar je budget en bepaal hoe ver je wilt reizen en ga dan eens op zoek in een van de bovengenoemde categorieën. 100% gegarandeerd dat je wat vindt waar zowel je kinderen als jij blij van worden.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer