KidsPraktisch

Origineel kinderfeestje organiseren?

Mamasopinternet1858 x bekeken
Luchtkussen

Is je zoon of dochter binnenkort jarig en wil je een betaalbaar maar origineel feestje geven? En hoe pak je het geven van een feestje efficiënt aan? Lees snel verder!

Originele activiteit

Het hangt een beetje van de leeftijd af, maar voor kinderen tot ongeveer 10 jaar hoorde ik laatst deze originele activiteit: een springkussen huren! Je moet hier natuurlijk wel een tuin voor hebben, maar dan is het een heel leuk idee. En goed betaalbaar bovendien. Voor zo’n EUR 50 – 100 staat er één een dag in je tuin. Héérlijk voor de kinderen om lekker de hele dag ongedwongen te kunnen ravotten in, op en om het kussen. Ook voor de ouders is het een stuk rustiger dan wanneer er met een groep krioelende kinderen naar een externe activiteit moet worden gegaan.

Uitnodigingen

De allereerste stap bij het organiseren van een kinderfeestje is natuurlijk het versturen van de uitnodigingen. Toen wij zelf jong waren, was de ouderwetse brief(kaart) het meest gebruikelijk, maar dat is tegenwoordig in hoge mate ingewisseld voor de email.  Beide zijn prima, hoewel de ouderwetse kaart misschien wat feestelijker is.

Belangrijk is in ieder geval dat je je kind zijn of haar vrienden en vriendinnetjes niet mondeling laat uitnodigen. Naast het feit dat het overzicht dan zoek is, is dit vooral vervelend voor de kinderen die niet uitgenodigd zijn en waarvan een aantal het waarschijnlijk toch onverhoopt zullen horen.

Vergeet tot slot niet in de uitnodigen te zetten dat iedereen even moet laten weten of hij of zij erbij is in verband met de planning!

Verdere planning

Zorg voor genoeg eten en drinken en houdt er uiteraard rekening mee dat het huren van een springkussen alleen leuk is wanneer het mooi weer is. Het is dan ook wel echt een activiteit voor kinderen die in de lente of zomer jarig zijn!

Kosten

Het voordeel van zo’n thuisactiviteit is dat het, zoals gezegd, niet zo prijzig is. En dat is ook wel eens fijn. Voor EUR 70 heb je al een leuk springkussen. Bovendien kan het eten & drinken gewoon bij de supermarkt gehaald worden en hoeft er niet naar een andere plek gereden te worden (scheelt benzine). Al met al kun je voor zo’n EUR 100 klaar zijn en daarvoor heb je een fantastisch en origineel kinderfeestje!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer