Uncategorized

Origineel kraamcadeau voor een meisje

Judith1 comment2968 x bekeken

Het is iets waar we allemaal weleens tegenaan lopen: je moet op kraamvisite maar je hebt geen idee welk cadeau je mee zult nemen. Want is het ondertussen niet verschrikkelijk saai en voorspelbaar om aan te komen met het zoveelste paar sokjes, een ‘leuk’ rompertje van de Hema (waarvan de ouders er nog 6 in de kast hebben liggen) of alweer een extra knuffel? Het is moeilijk om nog een origineel kraamcadeau voor een meisje te vinden, want vrijwel alles is al eens gegeven. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden om leuke en originele kraamcadeaus te vinden bij de geboorte van een meisje. Wat zijn zoal leuke ideeën?

1. DIY artikelen

Heb je tijd over, dan is het altijd leuk om zelf aan de slag te gaan. Je weet dan ook vrij zeker dat jouw cadeau niet door iemand anders gegeven is – in elk geval niet in die vorm! Maar let wel op: een leuk kraamcadeau voor een meisje kan dan wel origineel zijn, maar het moet niet iets zijn dat de ouders al hebben. Een mobiel voor boven de wieg is bijvoorbeeld erg leuk om te maken, maar de kans is groot dat ze er al één hebben. Oriënteer je dus van tevoren en bedenk wat leuk zou zijn en wat ze waarschijnlijk nog niet hebben. Lees bijvoorbeeld ook het artikel ‘DIY ideeën voor de babykamer‘, wie weet kom je hier nog een leuk idee tegen!

DIY babykamer - projectnursery.com
www.projectnursery.com

 

2. Boekjes en speelgoed

De baby is nu nog maar pas geboren en kan dus in feite nog niks. Veel mensen geven daarom kleertjes of knuffels. De ouders hebben er echter veel meer aan als je komt met een cadeau voor als het kindje iets groter is. Zo is een leuk en origineel kraamcadeau voor een meisje een voorleesboekje, een blokkendoos of een pop. Nu heeft ze er nog niet zoveel aan, maar tegen de tijd dat het kindje groot genoeg is om ermee te spelen zullen ze er niet snel genoeg van hebben.

Boekjes - coolmompicks.com
www.coolmompicks.com

3. Waardebonnen

Misschien is het niet echt een origineel kraamcadeau voor een meisje – maar wel een kraamcadeau waar de ouders blij mee gaan zijn: een waardebon. De ouders kunnen dan zelf, op een tijdstip dat hen uitkomt, iets ophalen naar eigen keus. Dit voorkomt dubbele cadeaus of dingen die ze eigenlijk niet willen hebben. Zo voorkom je een vervelende situatie voor de ouders en weet je zeker dat jouw cadeau goed besteed zal zijn. Ook geld is geen origineel kraamcadeau voor een meisje, maar je kunt het wel zien als de basis voor het eerste spaarpotje.

waardebon - mysales.com.my
www.mysales.com.my

4. Iets moois voor de moeder

De moeder van de baby heeft een heftige periode achter de rug. Ze heeft 9 maanden lang het kindje gedragen en heeft toen de bevalling meegemaakt. Ze zal nu ook een heftige periode tegemoet gaan van wennen aan het kindje en gebroken nachten. Het is natuurlijk erg leuk dat iedereen denkt aan een kraamcadeautje voor de baby, maar vergeet niet dat nu alle aandacht uitgaat naar dat kleine bundeltje. Daardoor kan een moeder zich nog weleens wat verwaarloost voelen. Vergeet dus bij het zoeken naar een leuk kraamcadeau voor een meisje ook de moeder niet! Een doosje chocola, een lief kaartje of iets anders moois voor de moeder wordt zeker op prijs gesteld.

bloemen - weneedfun.com
www.weneedfun.com

5. Kleertjes met eigen tekst

Een origineel kraamcadeau voor een meisje kan ook iets zijn dat eigenlijk minder origineel is, maar origineel gemaakt wordt. Je kunt bijvoorbeeld heel leuke rompertjes of sokjes met eigen tekst laten bedrukken, waardoor ze een eigenwijs en grappig uiterlijk krijgen. Denk daarbij ook aan de maat van de kleertjes – meestal kun je beter kiezen voor maat 68, want baby’s groeien meestal snel uit de kleinste maten en dragen maat 68 relatief veel langer voordat ze ‘doorgroeien’ naar de volgende maat.

tekst op romper - etsy.com
www.etsy.com

6. Leuke decoratie

Decoratie doet het eigenlijk altijd goed als kraamcadeau. Het hangt er vooral van af hoe groot jouw cadeau is of je dit van tevoren even moet overleggen met de ouders. Zo kun je bijvoorbeeld een heel mooie muursticker ontwerpen met eigen tekst, maar je kunt dan beter kiezen voor een waardebon en de ouders zelf de tekst laten bepalen. Zo geef je hen een heel mooi en origineel kraamcadeau voor een meisje, zonder dat ze worden opgezadeld met iets dat eigenlijk nét niet hun smaak is.

muursticker - notonthehighstreet.com
www.notonthehighstreet.com

7. ‘Eerste drie maanden gesloten houden’

Een super origineel kraamcadeau voor een meisje kan ook het spannendst zijn vanwege de boeiende verpakking. Zo kun je iets kiezen dat pas over een poosje te gebruiken is of iets dat zijn waarde behoudt en dat opbergen in een mooie verpakking. Vervolgens schrijf je op de verpakking dat die nog een bepaalde tijd gesloten moet blijven. Vooral dames zijn reuze nieuwsgierig wat er nu eigenlijk in zit!

www.123rf.com

8. Iets romantisch

Romantiek is niet iets waar jonge ouders zich veel mee bezig houden. Zeker niet wanneer er borstvoeding gegeven wordt, want dan komt vooral de moeder haast de deur niet uit. Je kunt echter wel iets geven om de romantiek weer op te laten bloeien, bijvoorbeeld lekkere geurkaarsen, sfeermakers of iets anders leuks. Wil je een wat duurder cadeau geven, dan kun je denken aan een romantisch etentje (bedenk wel dat ze het liefst zelf het restaurant kunnen kiezen) of zelfs een weekendje weg in een hotel.

kaarsen - 1mhowto.com
www.1mhowto.com

9. Baby-sieraden

Een leuk kraamcadeau voor een meisje kan ook bestaan uit sieraden. In de jaren ’80 was het erg in de mode om een baby een armbandje te geven met daarop de naam gegraveerd. Het was een ‘meegroei’-bandje, dat langzaam groter kon worden gemaakt. Erg leuk en omdat het tegenwoordig niet meer zo vaak wordt gedaan is het nu een bijzonder origineel kraamcadeau voor een meisje.

baby-armband - babyjuwels.com.au
www.babyjuwels.com.au

10. Babynaam

De naam van de baby kun je ook verwerken in je cadeau, waardoor het origineler wordt. Een naamslinger is bijvoorbeeld erg leuk. Vooral als deze van stof is gemaakt, want die blijft heel erg lang mooi en kan dus ook lange tijd worden opgehangen als decoratie. Verder kun je de naam laten afdrukken op kleertjes en allerlei accessoires. Hartstikke leuk, gemakkelijk en origineel als kraamcadeau voor een meisje.

naam - bestbabydecoration.blogspot.com
www.bestbabydecoration.blogspot.com

Het vinden van een leuk kraamcadeau voor een meisje hangt eigenlijk vooral af van je budget en de tijd die je erin wilt steken. Vaak geldt de regel dat een origineel kraamcadeau voor een meisje zelfgemaakt is (dus veel tijd kost) of iets duurder is omdat het speciaal wordt gemaakt. Echter, als je even goed op zoek gaat zijn er ook best wat ideeën waarbij je zelf het budget kunt bepalen (bijvoorbeeld een waardebon) of waarbij een origineel cadeau niet duurder hoeft te zijn. Heb jij nog leuke, originele ideeën voor kraamcadeaus? Laat een reactie achter!

 

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

1 Comment

  1. Helemaal mee eens. Het is ontzettend mooi om iets zelfgemaakt te kunnen geven. Leuk om zelf aan de slag te gaan. Of je laat iets moois maken door iemand die dat graag doet. Er zijn heel veel mensen die op bestelling een mooi persoonlijk cadeau kunnen maken. Fijn, als je zelf niet zo handig bent of geen tijd hebt. En dan kom je toch met een mooi presentje aan…

Reageer