DIYFeestdagenPraktisch

Pasen: knutselen voor volwassenen

Judith3495 x bekeken

Knutselen voor pasen is voor volwassenen erg leuk om te doen. Je kunt een paas-stukje maken, je tafel versieren of aan de slag met bloemen. Wil jij voor pasen knutselen met volwassenen? Dan vind je hier 10 leuke ideeën voor een crea pasen!

1. Een mooie paastafel

Wil jij met pasen een extra gezellige en mooie tafel dekken? Dan ga je nu aan de slag. Knutselen voor pasen voor volwassenen gaat vaak om het maken van mooie decoraties. Voor de tafel kun je veel doen. Deze tafel is opgesierd met bijzondere gehaakte servetten, leuke eierhouders en decoraties van buxus takjes. Die takjes kun je gewoon uit de heg knippen. Heb je zelf geen buxus? Vraag het even bij iemand die er wel een heeft, want je hebt maar weinig takjes nodig.

2. Knutselen voor pasen: een mandje

Paasnmandjes zijn altijd leuk om te maken. Je kunt ze op verschillende manieren maken. In dit geval is gekozen voor een eenvoudig mandje dat is opgevuld met hooi. De eitjes zijn in vrolijke pasteltinten geschilderd met speciale verf. Ga jij tijdens het knutselen voor pasen een mandje maken? Dan kun je het ook opsieren met mooie (kunst)bloemen of andere items.

3. Chique paasdecoratie

Ga jij voor een chique paastijd dit jaar? Dan kies je voor andere dingen om te knutselen voor pasen als volwassene. Jouw crea pasen bestaat dan uit het vinden van mooie ideeën voor een wat chique uitstraling. Denk bijvoorbeeld eens aan het combineren van goud en aardetinten. Gebruik qua planten vooral buxus (groen), wilgen (bruin) of verse wilgenkatjes (grijs).

4. Eiermandje

Bij het knutselen voor pasen is een mandje een leuk idee. Je kunt een speciaal eiermandje maken om de eieren leuk in te presenteren. Schilder de eieren in vrolijke kleuren. Om zelf een mandje te maken kun je een eierdoosje gebruiken. Knip de delen eraf die je niet nodig hebt en schilder het doosje in een mooie kleur. Je kunt de buitenkant leuk afwerken met knutselmateriaal. Eventueel gebruik je nog wat hooi om de eieren gezellig in te pakken.

5. Paasslinger

Wat is leuker dan het maken van een vrolijke slinger voor in de kamer? Je kunt deze heel bijzonder maken. Op deze afbeelding zie je bijvoorbeeld prachtige creatieve eieren. Elk ei wordt anders, waardoor je een boeiende combinatie krijgt. Je kunt dit samen met je kinderen doen, maar je krijgt vaak een mooier resultaat als je dit gaat knutselen voor pasen met volwassenen.

6. Paaskrans met eieren

Met pasen is ook de paaskrans een mooi symbool. Je kunt vaak wel een kant-en-klare basis vinden, bijvoorbeeld een simpele krans van gevlochten wilgentenen. Een rieten krans of een krans van andere takken is ook prima. Vervolgens plak je er met een lijmpistool gekleurde paaseieren op. Je kunt echte eieren gebruiken, in dat geval kook je ze eerst hard. Verder kun je de krans versieren met levende bloemen en groen, maar je kunt ook kiezen voor kunstmateriaal.

7. Crea paas smoothies

Met pasen knutselen voor volwassenen kan ook betekenen dat je aan de slag gaat in de keuken. Check deze vrolijke paas smoothies maar eens! In sommige smoothies is gebruik gemaakt van een paar drupjes kleurstof om ze op kleur te krijgen. Maar dat is lang niet altijd nodig! Maak bijvoorbeeld eens een lekkere vruchtensmoothie met wat ananas en banaan om een gele tint te krijgen. Voor roze kun je aardbeien of rode bessen gebruiken. En om lichtblauw te maken kun je er blauwe druiven of blauwe bessen in doen om de kleur te krijgen.

8. Paas stukje

Een crea pasen kan eigenlijk niet zonder mooi paas stukje op de tafel. De materialen vind je grotendeels gewoon gratis in de natuur. In dit geval is gekozen voor een stukje houtstam. Je kunt hiervoor een stuk van een dikke tak gebruiken. Je vindt vaak in het bos wel geschikte takken waarvan je een stuk af kunt zagen. Of misschien worden er in de buurt net bomen gesnoeid. Vervolgens kun je er gaten in boren om er bakjes in te zetten. Wat vrolijk groen en mos doet ook heel veel om het stukje op te vrolijken. Voor de bloemen haal je gewoon een mooi boeket in huis, waar je een paar bloemetjes uit gebruikt. Het knutselen voor pasen met volwassenen hoeft lang niet altijd te gaan om knippen en plakken!

9. Een konijnenpotje

Ben je toch wel liever aan het knippen en plakken? Dan is zo’n leuk paas potje iets voor jou. Je kunt hier elke pot voor gebruiken en het is ook erg leuk om een konijnenfamilie te maken van verschillende potjes. Het enige dat je nodig hebt: witte verf, wat stukjes papier en bewegende oogjes. Eerst maak je het potje goed schoon, waarna je de buitenkant helemaal wit schildert. Van papier of dun karton maak je oortjes en voetjes. Plak de oogjes erop, teken een neusje en klaar ben je. Je kunt er bijvoorbeeld wat mooie (papieren) bloemen in zetten voor extra gezelligheid.

10. Vrolijk versierde eieren

Een lijstje met knutselen voor pasen is niet compleet zonder een leuk idee om paaseieren te beschilderen. Deze eitjes zijn extra leuk versierd met gezichtjes, hoedjes en oortjes. Het is belangrijk dat je de eieren eerst kookt en pas daarna verft en versiert! Doe je het andersom, dan kook je de versiering er weer helemaal af. Je kunt de eieren natuurlijk ook gebruiken om een mandje voor pasen te knutselen en ze daar in te leggen. Samen paaseieren schilderen met de kinderen is ook gezellig, maar eindigt meestal wel iets minder mooi als decoratie. Wil jij knutselen voor pasen met je peuter? Dan zijn dit 6 leuke ideeën!

Knutselen voor pasen voor volwassenen doet je denken aan vroeger. Toen zat je ook zo lekker aan de keukentafel te prutsen met eieren, versieringen en bloemen. Tegenwoordig vind je heel veel hartstikke leuke ideeën op het internet. Welk van deze 10 ideeën om te knutselen voor pasen met volwassenen ga jij proberen in de komende weken?

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer