PraktischKinderkamerVeiligheid

Praktisch met kinderen: rolgordijnen

Judith1993 x bekeken

Heb je een gezin met kinderen, dan weet je al dat sommige dingen niet handig zijn. Zo kom je er – soms via anderen en soms uit ervaring – achter dat niet elke raamdecoratie een goed idee is. Met name metalen jaloezieën leiden meestal al snel tot problemen. Ze zijn voor kinderen moeilijk te bedienen, maar gemakkelijk stuk te maken. Daarom is het praktischer om te zoeken naar een mooie raamdecoratie die je ofwel kunt beschermen, ofwel die je kinderen makkelijk zelf kunnen bedienen. Er is eigenlijk maar één raamdecoratie echt handig met kinderen: rolgordijnen.

De bediening van rolgordijnen

De bediening van rolgordijnen werkt door middel van een eenvoudig koord. Het is een heel simpel systeem dat je zelf op lengte kunt maken. Heb je kleine kinderen, dan zorg je ervoor dat het snoer buiten bereik is. Je kind kan er dan niet aan gaan hangen of te hard aan trekken. De bediening is zo eenvoudig dat, wanneer je kind groot genoeg is om er zelf bij te kunnen, hij het rolgordijn ook kan gebruiken zonder het te beschadigen. Je rolgordijn is dus beschermd tegen te kleine kindjes en grotere kinderen kunnen het gemakkelijk zelf gebruiken.

Gezellige rolgordijnen in de kinderkamer

Rolgordijnen voor in de woonkamer of keuken zijn vrij gemakkelijk te vinden. Je kunt kiezen voor een mooie kleur of voor duo rolgordijnen om de juiste sfeer te creëeren. Voor de kinderkamer zijn er prachtige, gezellige rolgordijnen in allerlei kleuren en met allerlei patronen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een design met leuke roze sterren of juist stoere vliegtuigen? Hoewel veel mensen denken dat rolgordijnen saai zijn, zijn ze dat zeker niet. Voor kinderen zijn er heel veel leuke modellen, die zeker een kijkje waard zijn.

Gordijnen op maat

Rolgordijnen zijn niet alleen praktisch omdat ze handig te bedienen zijn en veilig buiten bereik van kleine kinderen. Ze zijn ook perfect op maat te maken. Daardoor kun je elk rolgordijn precies laten passen bij het formaat van je ramen. De gordijnen zijn zelf op maat te maken, maar dat lukt niet altijd echt netjes. Je kunt ze dan ook het beste op maat bestellen, zodat je zeker weet dat ze keurig afgewerkt bij je thuisbezorgd worden. Zo heb je in je hele huis prachtige raamdecoraties die ook nog eens kindveilig zijn. Ben je een beetje handig, dan kun je natuurlijk zelf die rolgordijnen even ophangen. Zo kun je flink wat kosten besparen, als je anders een klusser zou inhuren!

Rolgordijnen zijn de meest praktische raamdecoratie als je kinderen hebt. Ze blijven lang genoeg buiten het bereik van kinderen om ze veilig te kunnen gebruiken. Bovendien zijn ze eenvoudig te bedienen en zullen ze dus niet snel door gefrustreerde kinderen kapot getrokken worden. Dit gebeurt helaas wel vaak bij jaloezieën en vouwgordijnen, omdat deze lastig te bedienen zijn voor kinderen. Zoek jij nog nieuwe raamdecoraties voor in huis? Zoek dan een stel mooie rolgordijnen op maat en je hebt er jarenlang plezier van!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer