PraktischKinderkamerWonen

Praktisch met kleine kinderen: een gietvloer

Judith1 comment9518 x bekeken
Gietvloer - keuken

Wil je een nieuwe vloer in huis, dan is het met een gezin vaak even puzzelen welke vloer je het beste kunt nemen. Natuurlijk wil je een vloer die er mooi uitziet, maar in een gezin komen daar vaak allerlei praktische problemen bij kijken. Is de vloer niet te hard voor de kleintjes? Kan de vloer gemakkelijk schoongemaakt worden? En slijt de vloer niet te snel? Gelukkig is er nu een vloer die al deze problemen weet op te lossen. Praktisch met kleine kinderen: een gietvloer.

Gietvloer - keuken
www.gietvloer-wand.nl

Veiligheid

Natuurlijk mag een vloer best hard zijn als je kleine kinderen hebt. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de vloer niet gevaarlijk hard is. Zo kan een kind, als het valt op tegels, zich lelijk bezeren. Andere vloeren, zoals vloerbedekking, laminaat of gietvloeren, hebben dit probleem niet. Hoewel laminaat en gietvloeren vrij harde materialen zijn, veren ze wel enigszins mee en dempen ze de val, waardoor een kind zich minder snel zal bezeren. Ook dempt een gietvloer geluiden, waardoor je ook als je even rustig wilt genieten van een boek minder last hebt van het lawaai van spelende kinderen.

Gietvloer - woonkamer
www.gietvloer-wand.nl

Schoonmaak

Een vloer moet, zeker in een gezin, gemakkelijk te reinigen zijn. Bekertjes die omvallen, gemorste hapjes en andere kleine ongelukjes kunnen zorgen voor heel wat schoonmaakwerk. Je bent dan blij dat je niet hebt gekozen voor een vloerbedekking, want die is nauwelijks te reinigen. Een laminaat- of gietvloer is dan beter geschikt, want beiden zijn eenvoudig te reinigen met een vochtige doek of dweil.

Gietvloer - modern
www.gietvloer-wand.nl

Water- en vochtwerendheid

Kinderen hebben nogal eens ongelukjes. Of het nu water, thee of andere producten zijn: er gaat regelmatig een plas vocht over de vloer in de woonkamer en keuken. Daarom is het verstandig vooral te letten op de praktische eigenschappen van je spullen en vloeren. Waar laminaat na regelmatige blootstelling aan vocht kromtrekt en beschadigd raakt, is een gietvloer waterdicht. Je kunt het vocht dus best even laten liggen terwijl je je kind troost, zonder angst dat je vloer daarna onherstelbaar beschadigd is geraakt.

Gietvloer - badkamer
www.gietvloer-wand.nl

Slijtvastheid

Waar kleine kinderen zijn, wordt een vloer flink gebruikt. Speelgoed dat erop valt, gekras, binnengelopen zand, een omvallende stoel: laminaat en vloerbedekkingen raken hierdoor relatief snel beschadigd. Van laminaat raakt in een veelgebruikte ruimte de toplaag los, waardoor de vloer er al binnen vijf jaar oud en versleten uit gaat zien. Een gietvloer is iets duurder in aanleg, maar gaat zonder problemen twintig jaar mee zonder slijtplekken, krassen en deuken.

Gietvloer - keuken stoelen
www.gietvloer-wand.nl

Praktisch met kleine kinderen: een gietvloer

Het meest bijzondere van een gietvloer is dat het niet uitmaakt in welke ruimte je hem gebruikt. Of je hem nu toepast in de woon- of slaapkamer omdat de vloer het geluid van spelende kinderen dempt, in de keuken omdat hij zo gemakkelijk te reinigen is of in de badkamer omdat hij veilig en vochtbestendig is: een gietvloer is in elke ruimte handig. Praktisch met kleine kinderen: een gietvloer. Wat voor vloer heb jij thuis?

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

1 Comment

  1. Hoi Judith,
    Ken je pvc vloeren? Die zag je vroeger vaak in scholen en ziekenhuizen maar tegenwoordig is er een grote opkomst en kun je ze in alle soorten en kleuren ook thuis laten leggen. Wij wilden namelijk ook een gietvloer maar kwamen via via in aanraking met pvc vloeren. Slijtvast, handig schoon te maken, vochtbestendig en ook heel belangrijk, brandvertragend! Slaap je ‘s nachts toch iets rustiger moet ik zeggen.. Wij hebben die van ons uitgezocht bij http://www.goodflooring.nl in Raamsdonkveer. Wie weet een leuke tip voor mocht je nog eens wat nieuws willen!

Reageer