Fashion en beautyFunKinderkledingPraktisch

Prinsessen, piraten en monsters: 7 gave verkleedkleren voor kinderen

Judith1506 x bekeken

Kinderen zijn vaak dol op verkleden. Dat kan bijvoorbeeld met oude kleren die je voor een prikje ophaalt bij de kringloop. Maar de meeste kinderen vinden het ook fantastisch om zich te verkleden in een bepaald thema. Bij ons mag dat 1x per jaar op school. Maar het wordt ook weleens gevraagd bij kinderfeestjes, of de kinderen verkleed willen komen. En ook thuis is het een geweldig spelletje. Maar als wat kun je je kind verkleden? Dit zijn 7 gave verkleedkleren ideeën voor kinderen.

1. Piraat

Een piratenpak spreekt voor kinderen enorm tot de verbeelding. Het is spannend, uitdagend en stoer. Hoewel vooral jongens dol zijn op piraatje spelen, vinden ook meisjes het vaak leuk. Je kunt vrij eenvoudig zelf een piratenpak maken, maar er zijn ook leuke piratenpakken te vinden in veel speelgoedwinkels en natuurlijk online.

Piraten verkleedkleren

2. Monster

Van monsters zijn er twee soorten: de lieve monsters en de grote enge monsters. Beide zijn interessant als verkleedkleren. Vooral kleinere kindjes zijn graag lieve monstertjes. Ze houden vooral van monsters zoals die in Monster Inc. en dergelijke films. Grotere kinderen zijn liever stoere monsters of enge monsters.

Jongetje als monster verkleed

3. Goochelaar

De goochelaar weet de leukste trucjes. Veel kinderen vinden het spannend om te ontdekken hoe het konijn uit de hoed komt, hoe de spelkaarten worden geschud en waar die leuke vlaggetjesslinger vandaan komt. Het verkleden als goochelaar heeft dan ook iets magisch. Zeker als het kind ook nog wat echte trucjes leert!

Goochelaar

4. Heks

De heks is een ideaal thema als je verkleedkleren zoekt voor halloween. Eigenlijk is een oude mantel en een hoge hoed al een heel eind genoeg. Eventuele goede accessoires zijn een takkenbezem, een heksenketel en wat slijm of een grote nepspin.

Meisje verkleed als heks

5. Prinses

Vrijwel alle peuter- en kleutermeisjes gaan door een fase waarin ze een prinses willen zijn. En ook veel oudere meisjes houden nog lang de wens om een echte prinses te worden. Het is niet zo gek dat er best veel prinsessen-verkleedkleren te vinden zijn. Een mooie jurk met veel thule, een kroontje erbij en klaar is je prinses.

Kind verkleed als prinsesje

6. Superheld

Superhelden doen het altijd goed, zowel bij jongens als meisjes. Welke superheld je kind wil zijn, hangt wel een beetje af van zijn/haar eigen voorkeur. Er zijn behoorlijk wat films die tot de verbeelding spreken. Jonge kinderen zijn misschien dol op Incredibles. Oudere kinderen gaan vaker voor superhelden als Green Lantern, Spiderman of The Hulk.

Kinderen verkleed als superhelden

7. Disney verkleedkleren

Disney films spelen een grote rol bij het kiezen van verkleedkleren. Zoek je bijvoorbeeld een thema voor een verjaardag? Of is je kind gewoon dol op een bepaalde film? Dan kies je kleren die daarbij passen. Met name Frozen is momenteel razend populair.

Verkleed als Frozen prinses

Verkleedkleren zijn ontzettend leuk om mee aan de slag te gaan. Kinderen zijn er meestal dol op, omdat het anders is dan anders. Je kunt er alle kanten mee op, van superhelden tot prinsessen en van heksen tot monsters. Welke kleren vind jij het leukst?

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer