Kinderkamer

Prinsessenkamer inrichten: 6 ideeën

Judith13611 x bekeken

 

Is jouw dochtertje net een prinsesje en wenst ze ook zo behandeld te worden? Kleine meisjes gaan vaak door een fase die ook wel de prinsessen-fase wordt genoemd. De hoofdkleur is roze, alles moet chique en het meisje houdt ervan zich vaak om te kleden in prinsessenkleren. Het is dan ook bijzonder leuk en schattig iets te doen met de kinderkamer. Deze kun je met een aantal handige tips gemakkelijk als een heuse prinsessenkamer inrichten!

Een typische prinsessenkamer inrichten

Wil je een speciale prinsessenkamer inrichten, dan zul je je bewust moeten zijn van verschillende items die hierin thuis horen. Zo heeft deze kamer prinsessen behang, prinsessen gordijnen, muurstickers voor prinsessen, een dekbedovertrek voor een prinses en speciale prinsessen decoraties. Uiteraard mag ook het bed niet vergeten worden: een prinsessenkamer inrichten begint eigenlijk altijd met het kiezen van het juiste bed.

1. Prinsessen bed

Bij het opdoen van prinsessenkamer ideeën zul je beginnen bij het zoeken naar een bed, dat een bepaalde uitstraling moet hebben. Vaak zie je luxe baldakijnen of prinsessen gordijnen rond of over het bed. Een hemelbed is helemaal ideaal, want dat past erg goed bij de luxe uitstraling die nodig is. En verder zie je natuurlijk het typische kenmerk voor alle prinsessenkamer ideeën: roze, roze en nog eens roze.

Prinsessenkamer - bed - vi.sualize.us
www.vi.sualize.us

2. Prinsessen behang

Een kinderkamer voor een prinses is natuurlijk voorzien van prinsessen behang. Dit behang kan simpel wit zijn, zwaar cremewit of roze. Je kunt ook kiezen voor een sprookjesbehang dat hoort bij een sprookjes prinses. Het hangt er vooral van af welke prinses jouw dochtertje wil zijn. Is zij een ‘realistische’ prinses, die dus gewoon in luxe leeft, of is zij een droomprinses waarvan de kamer wordt ingericht op basis van sprookjes? Het prinsessen behang bepaald voor een groot deel de sfeer in de kamer, dus denk hier van tevoren goed over na!

Prinsessenkamer - behang - room.kitchencadid.com
www.room.kitchencadid.com

3. Prinsessen gordijnen

Wil je een prinsessenkamer inrichten, dan moet je ook nadenken over prinsessen gordijnen. Een prinses is niet tevreden met een simpel wit gordijntje. Sterker nog: prinsessen gordijnen zijn luxe, groot en hebben vooral een decoratieve functie. Je ziet prinsessen gordijnen niet alleen voor het raam, maar ook rond het bed, aan de muur of als stoffering van een kast. Zo wordt de kinderkamer van de prinses naar een heel nieuw niveau getild.

Prinsessenkamer - gordijnen - houzz.com
www.houzz.com

4. Muurstickers voor prinsessen

Bij het uitleven van prinsessenkamer ideeën horen natuurlijk ook muurstickers. Alleen een mooi behangetje is niet voldoende om de echte prinsessensfeer in de kamer te krijgen. Je kunt behang natuurlijk ook schilderen, maar muurstickers zijn een stuk gemakkelijker en zien er eigenlijk altijd goed uit. Er zijn verschillende soorten muurstickers voor prinsessen, van mooie vlinders tot complete landschappen of sprookjes en verhalen.

Prinsessenkamer - muurstickers - wallstory.wordpress.com
www.wallstory.wordpress.com

5. Dekbedovertrek prinses

Afhankelijk van de leeftijd van je kind, wordt de kinderkamer voor de prinses afgemaakt met een mooi dekbedovertrek. Dit kan een heel chique, statig overtrek zijn, maar het kan ook sprookjesachtig zijn. Dit hangt vooral af van de wensen van je kind. Van één ding kun je zeker zijn: het dekbedovertrek voor de prinses bevat veel roze!

Prinsessenkamer - dekbedovertrek -girlsthemebedroom.com
www.girlsthemebedroom.com

6. Prinsessen decoratie

Decoratie in de kinderkamer bestaat meestal uit allerlei tierelantijntjes. Dit zie je zeker terug in de kinderkamer van een prinses, waar je allerlei extra prinsessen decoratie vindt. Een kaptafel bijvoorbeeld, maar ook stoelen, andere meubels en natuurlijk kussentjes, bloemen en luxe stoffen. Een prinses is altijd omringt door luxe (ook al hoeft de prinses natuurlijk niet te weten uit welke winkels je de ‘luxe’ artikelen hebt gehaald).

Prinsessenkamer - decoratie -siteaboutchildren.com
www.siteaboutchildren.com

Prinsessenkamer inrichten: het totaal

Het totaalplaatje van al deze prinsessenkamer ideeën is fantastisch. Je ziet de kamer al helemaal voor je, met een luxe hemelbed, gave kaptafel, mooie gordijnen, bijzonder behang en mooie decoraties. Zo kan jouw dochter zich helemaal uitleven in haar rol als prinses!

 

Is de kinderkamer van jouw dochter ook toe aan een opknapbeurt, maar is zij niet het prinsessentype? Dan vind je in de tekst inspiratie voor een nieuwe kinderkamer meer goede ideeën voor het (her)inrichten van de kamer. Weet jij nog meer leuke items voor een prinsessenkamer? Hou ons op de hoogte!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer