DIYCadeaus vanaf 2 jaarPraktischWonen

Ramen versieren: stiften, stickers en raamverf

Judith2657 x bekeken

Raam versiering is hartstikke leuk om te hebben. Kinderen zijn er meestal dol op en stiekem vinden ook de ouders het meestal prachtig. Je hoeft niet eens zo goed te kunnen tekenen of schilderen om de ramen mooi te versieren. Er zijn verschillende raamversieringen: stiften, stickers en raamverf.

Raam versiering met raamstiften of krijtstiften

Raamstiften of krijtstiften voor ramen zijn erg leuk speelgoed. Je ziet de tekeningen wel op het raam bij de speelzaal of de basisschool. Zelf kun je er ook mooie tekeningen mee maken, alleen of samen met je kinderen. Het is voor kinderen echt heel bijzonder, tekenen op de ramen. En vind je het resultaat toch niet zo mooi? Dan kun je de stift er vrij gemakkelijk afwassen. Een raam krijtstift werkt eigenlijk als een krijtje voor het schoolbord. Met dit verschil dat het krijt goed kan hechten op glas, maar er ook weer af te wassen is. Zowel raamstiften als krijtstiften voor ramen zijn er in verschillende kleuren, waardoor je mooie tekeningen kan maken.

Ramen versieren met raamverf

Raamverf is speciale verf. Het kan met de vingers of met een kwast op het raam worden geschilderd. Het dekt meestal beter dan de stiften. En natuurlijk is verven gewoon anders dan tekenen. Raamverf kun je ook vrij gemakkelijk weer van een raam afhalen. Is de raamverf al heel oud, dan kan het zijn dat je een raamkrabbertje nodig hebt. Maar meestal was je het er gewoon af met een spons en wat warm water. Je ramen versieren met raamverf is heel leuk om te doen en het resultaat is vaak mooier dan je denkt.

Raamstickers voor op je ramen

Ramen versieren met stickers is eigenlijk het makkelijkst. Je hoeft er niet creatief voor te zijn. En als je vindt dat je ramen er echt mooi uit moeten zien, is raamverf misschien niet ideaal. Je hebt geen gepruts met kwasten of stiften: je plakt gewoon een raamsticker op het raam en je bent klaar. Er is alleen wel een nadeel: het plakkende deel kan verschillende soorten lijm bevatten. De meeste raamstickers zijn weer gemakkelijk te verwijderen, maar sommige niet. Dan heb je er best wel veel werk van om de raamsticker weg te halen. En als je slechte kwaliteit raamstickers hebt, is er kans dat ze spontaan loslaten. Raamstickers zijn dus wel gemakkelijk en mooi, maar je moet wel letten op de kwaliteit ervan.

Zoek je leuke raamdecoratie, overweeg dan eens om samen met je kinderen aan de slag te gaan. Wil je liever geen gekleurde ramen om tegenaan te kijken? Dan laat je je kinderen lekker in de weer gaan met raamverf of raamstiften. Je kunt het resultaat wegwassen als je het raam weer netjes schoon wilt hebben. En na het ramen wassen kunnen je kinderen gewoon weer een nieuwe creatie beginnen.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer