Kids

Redenen waarom het tijd is dat je kind een telefoon krijgt

Mamasopinternet806 x bekeken
Redenen waarom het tijd is dat je kind een telefoon krijgt

Je had waarschijnlijk na vorig jaar niet gedacht dat het moment aangebroken was, maar het is weer tijd dat je kind naar school kan gaan. Het zal voor zowel je kind als jij weer even wennen zijn dat jullie niet meer steeds thuis zijn. Het is begrijpelijk als je dan ook moeite kan hebben met het volledig loslaten van je kind. Je wilt hem of haar altijd beschermen tegen externe factoren, maar tegelijkertijd ook het vertrouwen geven dat je je kind vertrouwt. Met een telefoon hoef je je kind nog niet volledig los te laten.

1.     Op afstand dichtbij blijven

Het kan zijn dat je kind met dezelfde kinderen in de klas komt, maar daarnaast kunnen er ook allerlei nieuwe ervaringen zijn dit jaar. Het zal voor je kind wellicht spannend zijn om na een jaar weer met leeftijdsgenoten de week door te komen. Om te kunnen blijven communiceren met je kind tijdens de eerste weken, kun je hem of haar deze telefoon geven. Mocht je kind het even heel spannend vinden, dan is het fijn om te weten dat met een simpel appje jullie gelijk contact hebben. Als je je kind besluit een telefoon te geven, maak dan wel gelijk de meest betrouwbare keuze, zoals een telefoon van Apple.

2.     Maak de juiste keuze met de iPhone

Apple lijkt op het nieuwe schooljaar te hebben ingespeeld door de nieuwste iPhone te introduceren, namelijk de iPhone 13. En zoals met elke nieuwe iPhone komen hier ook weer wat voordelen bij kijken.

Het eerste grote voordeel is dat de batterij erg lang meegaat, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat je kind opeens niet meer bereikbaar is. Maak je je toch een beetje zorgen of het goed gaat? Met de iPhone 13 kan je kind jou facetimen, zonder dat jij daar zelf een iPhone voor nodig hebt. Tenslotte hoef je je ook geen zorgen te maken over de invloed van de telefoon op de korte concentratieboog. Het slimme systeem ‘Apple IOS 15’ heeft een zogenaamde Focus, die ervoor zorgt dat meldingen en apps gefilterd worden.

3.     Verantwoordelijkheid ligt bij je kind

Verantwoordelijkheid ligt bij je kind

Naarmate je vroeger steeds meer richting groep 8 ging, vond je al dat je heel wat van de wereld af wist en steeds ouder werd. In groep 8 begint je kind al steeds meer richting de puberteit te gaan en is hij of zij dan ook van mening dat je hem of haar niet meer als kind moet behandelen. Door een telefoon te geven, leg je een grote verantwoordelijkheid bij hem of haar neer. Een betere test om de ‘volwassenheid’ te testen is er bijna niet. Als jullie duidelijke afspraken maken over het gebruik van de telefoon, is het aan je kind om jou te laten zien dat hij of zij inderdaad al ouder is dan jij in eerste instantie denkt.

4.     Een inhaalslag maken

Gezien je kind misschien toch wat achterstand heeft afgelopen door afgelopen jaar, is er een leuke manier om een inhaalslag te maken op school.  Door een leuk spelletje te spelen leert hij of zij beter te rekenen of breidt ze/hij de woordenschat uit. Uiteraard is het belangrijk om op de schermtijd te letten, maar je hebt uiteindelijk liever dat hij of zij er wat van opsteekt, dan doelloos een racespelletje spelen.

5.     Veiligheid boven alles

De grootste wens voor je kind is dat hij of zij omringd is door vriendjes en vriendinnetjes. Als je kind appt dat hij of zij niet gelijk naar huis komt om bij iemand te spelen, kun je dit alleen maar aanmoedigen. Het nadeel van het begin van het schooljaar is wel dat het richting de herfst gaat en uiteindelijk steeds vroeger donker wordt. Mocht je je toch wat zorgen maken, vraag dan om een selfie van je kind als hij of zij weer naar huis fietst. Hierdoor weet je zeker dat je kind veilig is en kan je zelf inschatten of het nodig is dat je hem of haar tegemoet komt rijden.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer