Vakantie & UitjesFrankrijk

Een relaxte vakantie met kids…?

Mamasopinternet3222 x bekeken
relaxte vakantie met kinderen

Herinner je je nog de vakanties van vroeger? Vakanties waarbij mama alle spullen bij elkaar zocht, alles voorbereidde, de tassen klaarzette, snel een wasje draaide, de wc poetste… En dat was nog maar het begin! Op de camping alles weer uitpakken, de kinderen bezighouden, boodschappen doen, rondvliegen. Niet gek dat een vakantie voor kinderen leuk is, maar voor de moeder enorm vermoeiend. Toch hoeft dat absoluut niet zo te zijn! Kies voor een vakantie waar je andere mensen zich laat ontfermen over jouw kroost. Een vakantie die niet alleen superleuk is voor je kids, maar waarin jij zelf ook toekomt aan je broodnodige rust.

Kies het juiste verblijf

Heb je kinderen, dan is niet elke verblijfplaats ideaal tijdens een vakantie. Een hotel lijkt wel leuk, maar heeft toch zeker nadelen! Allereerst zijn hotelkamers over het algemeen beroerd geïsoleerd. Gevolg: je kunt behoorlijk last hebben van je buren en zij van jou. Lastig als je met een klein kindje reist, want ofwel ergeren de buren zich aan het gehuil, ofwel houden zij met hun tv jouw kindje wakker. Het klinkt gek, maar een vakantiepark of camping is met kleine kinderen een veel beter idee dan een hotel. Dit geldt ook voor wat grotere kinderen, want die mogen buiten lekker rondrennen en gek doen. Zo raken zij hun energie kwijt en hoef jij je niet met een rood hoofd te verontschuldigen bij andere gasten.

Speciale kindercampings

Er zijn speciale kindercampings waar alles speciaal is ingericht voor kinderen. Zo heb je bijvoorbeeld Yelloh Village in Frankrijk, waar zogenoemde ‘campingdorpen’ zijn opgericht. In deze dorpen is alles ingericht voor kinderen: er zijn clubs voor kinderen van verschillende leeftijden, animators, speeltuinen, zwembaden enzovoorts. Overal waar je kids heengaan wordt er op hen gelet door begeleiders, waardoor jij daar je energie niet aan hoeft te besteden. Voor de hele kleintjes is er oppas, voor de grotere kinderen wordt er van alles georganiseerd. Van zwemwedstrijden tot speurtochten: je kids kunnen van ’s ochtends tot ’s avonds lekker spelen met hun nieuwe vriendjes in het vakantiepark.

Relax op vakantie

Op de campings zijn er voorzieningen aanwezig voor baby’s, zoals campingbedjes en kinderstoelen. Dat scheelt je weer bij het inpakken! Vanaf het moment dat je aankomt op de camping kun je je kinderen ‘loslaten’. Je brengt ze gewoon naar de club waar ze qua leeftijd het best in passen en in no time zijn ze heerlijk aan het spelen en ravotten. Zelf kun je op je gemak de tent opzetten en vanaf dat moment is het gewoon een kwestie van relaxen. Met een boek voor je tent zitten, zonnen op een handdoek, zwemmen in het zwembad… Kortom: een perfecte vakantie waarbij je zeker weet dat je zelf ook voldoende tijd krijgt om op te laden. Met als gevolg dat niet alleen je kids vol verhalen over hun geweldige vakantie terugkomen, maar dat jij niet twee weken moet bijkomen van de zware beproevingen die een vakantie met kinderen met zich meebrengt!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer