KinderkledingKidsPraktisch

Schoenen kopen voor het gezin: zo doe je dat!

Judith1801 x bekeken

In een gezin is het soms lastig om goede schoenen te vinden. Je moet dan niet alleen schoenen voor jezelf en je partner, maar ook voor je kids. Dat maakt het zoeken van geschikte schoenen niet alleen wat meer werk, maar is ook een stuk lastiger. Tenslotte moeten de schoenen voldoen aan verschillende eisen en zoek je in verschillende maten. Het kopen van schoenen wordt ook een stuk duurder, dus daar moet je ook rekening mee houden. Schoenen kopen voor het gezin: zo doe je dat!

Schoenen kopen als gezin
Schoenen kopen als gezin – shutterstock.com

1. Wie heeft schoenen nodig?

Het gebeurt zelden dat iedereen in het gezin precies tegelijk nieuwe schoenen nodig heeft. Dus doe je er goed aan om regelmatig te checken wie nieuwe schoenen nodig heeft. Bij kleine kinderen groeien de voeten snel, dus zullen zij vaker nieuwe schoenen nodig hebben dan grotere kinderen. Voordeel is dat de schoenen ook minder hard slijten bij kleine kinderen, dus kunnen ze soms nog een ronde mee bij broertje/zusje.

2. Waar zoek je schoenen?

Wanneer je de maat van de nodige schoenen weet, ga je op zoek. Je kunt je kinderen meenemen de stad in, maar tegenwoordig zijn er nauwelijks nog betaalbare schoenen te vinden voor kinderen. Veel winkels sluiten vanwege faillissement of gaan online verder. Daarom is online schoenen shoppen vaak voordeliger, je hebt meer keus en het is een stuk gemakkelijker.

3. Goedkoop is duurkoop

 

Merkloze schoenen en schoenen van goedkope merken zijn vaak van slechte kwaliteit. Dat betekent onder andere dat de schoenen alweer heel snel versleten zijn, dat er gaten in vallen of dat de zool loslaat. Ook zitten de schoenen meestal minder comfortabel. Zeker voor wat oudere kinderen en pubers moet je goede, stevige schoenen hebben. Dus ga je het liefst voor merkschoenen, bijvoorbeeld Cycleur de Luxe (een sportief merk voor jongens) of Nero Giardini (gave meidenschoenen). Deze schoenen zijn gemaakt van sterke materialen van hoge kwaliteit en gaan dus ook veel langer mee.

4. Probeer schoenen uit – ook online!

Ook als je schoenen online bestelt, kun je ze thuis uitproberen. Je kunt ze terugsturen als ze toch niet passen of niet lekker zitten. Dat is handig, want vooral bij kinderen komt dit vaak voor. Koop dus meerdere paren en laat je kinderen even passen welke schoenen wel of niet lekker zitten.

5. Koop in de sale

Het kopen van schoenen is vrij goed te timen. Vanaf het moment dat je de eerste slijtage ziet, heb je meestal nog wel een poosje voordat het écht nodig is. En dus kun je in veel gevallen wachten op de uitverkoop. Niet alleen het ideale moment om kinderkleren te kopen, maar ook schoenen. Dan vind je namelijk dezelfde schoenen voor een lagere prijs, ook merkschoenen! Als je veel schoenen nodig hebt, bespaar je hier flink wat geld op.

Het kopen van nieuwe schoenen is meestal niet zo goedkoop. Maar als je kiest voor schoenen van hoge kwaliteit, hoef je tenminste niet zo vaak weer nieuwe te halen. De kwaliteit van de schoenen moet beter zijn naarmate je kinderen er meer mee doen. De schoentjes van een vierjarige zullen nog niet veel slijten, terwijl de schoenen van een twaalfjarige soms na een paar weken al slijtplekken tonen. Daarom wordt het steeds belangrijker om te kiezen voor goede schoenen, want goedkoop is – zeker bij oudere kinderen – echt duurkoop. Kies je op een handige manier voor de juiste schoenen, dan bespaar je jezelf heel wat geld en moeite. Zó koop je schoenen voor het hele gezin!

 

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer