BuitenlandDuitsland

Skiën met kinderen: 7 tips

Judith1425 x bekeken

Wil jij met het hele gezin op skivakantie gaan? Dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Natuurlijk zijn niet alleen de kosten belangrijk, maar ook andere zaken spelen mee. Kan jouw kind bijvoorbeeld skiles krijgen? En is er oppas mogelijk voor de kleintjes? Dit zijn 7 handige tips waarmee jouw skivakantie met kinderen een stuk gemakkelijker en leuker wordt.

1. Nederlandstalige skiles

Misschien red jij je aardig in het Engels, maar voor je kinderen is het wel fijn om Nederlandstalige skiles te krijgen. Dat kan in veel gebieden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

2. Betrouwbare oppas

De allerkleinste kinderen kunnen misschien nog niet (de hele dag) mee gaan skiën. In grote hotels is er vaak mogelijkheid om je kleine kinderen naar de peuterspeelzaal te brengen.

3. Korting voor kinderen of families

Met kinderen gaan skiën kan best prijzig zijn. Gelukkig zijn er in veel skigebieden kortingen voor kinderen. Ook kun je gaan voor een familie-skipas waardoor het goedkoper wordt.

4. Ski’s huren: goed advies

Skiën wordt een heel stuk moeilijker met de verkeerde ski’s. Laat je bij het huren van de ski’s dus goed voorlichten over de lengte van de ski’s die je kinderen nodig hebben.

5. Goede skischoenen

Skischoenen worden vaak onderschat, maar zijn erg belangrijk om goed te kunnen skiën. Als skischoenen schuren langs de benen of als ze blaren opleveren kun je ze beter gaan wisselen, want goede skischoenen doen dat nooit!

6. Kleine skigebieden

Het is fijn als je honderden kilometers piste hebt. Maar misschien niet als je kinderen hebt: die vermaken zich prima in de kleinere gebieden en jij kunt ze mooi een beetje in de gaten houden.

7. Kinderpistes en kinderlanden

Zoek een plaats waar ook kinderpistes zijn. Bij voorkeur zijn er ook skiweides voor de kleintjes. Je kunt met kinderen beter naar rustige skigebieden gaan, waar ze lekker de ruimte hebben.

Met kinderen skiën is echt fantastisch om te doen. Kinderen zijn flexibel en ze durven vaak heel wat meer dan hun ouders. Was jij van plan om binnenkort met de kids op skivakantie te gaan? Met deze 7 praktische tips wordt jullie vakantie zeker een succes!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer