PraktischDIYKids

Smurfensnot en andere kliedertips

Mamasopinternet2311 x bekeken

Kinderen houden van kliederen. We herinneren ons allemaal nog wel hoe leuk het vroeger was als je een potje ‘Slime’ had gekocht. Je ouders kregen er de rillingen van en zagen het gifgroene of felroze gekleurde goedje al op het tapijt eindigen. Maar zelf kon je er uren zoet mee zijn. Daarom hier wat leuke klieder ideeën voor je eigen kids.

Smurfensnot maken


Kinderen die de kleutertijd voorbij zijn vinden het nog steeds heel leuk om te kliederen. Geef ze een stevig plastic zakje en laat ze er een paar flinke scheuten afwasmiddel in doen (geel of groen). Dit mengen ze vervolgens met twee eetlepels water en één eetlepel conditioner. Laat ze alles goed door elkaar kneden. Het resultaat? Een lobbig goedje dat er heel cool uitziet en super zacht aanvoelt als je het tegen je wang houdt.

Pakketjes uit de winkel


Natuurlijk zijn er ook handige doe-het-zelf pakketjes in de speelgoedwinkel verkrijgbaar, bijvoorbeeld voor het maken van lipgloss of parfum. Met dit soort pakketjes kunnen kinderen lekker experimenteren met geuren en kleuren. Het enige nadeel: je huis heeft na afloop de sterke, chemische geur van een beautysalon. Dit soort doosjes zijn redelijk prijzig, maar wel heel geschikt als verjaardagscadeau.

Kliederen met een koopje


Spoel voortaan de lege crème potjes van je eigen verzorgingsproducten om als ze leeg zijn en bewaar ze als speelmateriaal. Je kinderen kunnen dan zelf de heerlijkste crèmes maken op basis van een simpele bodylotion. Die kunnen ze bijvoorbeeld mengen met lekker geurende plantjes uit de tuin, zoals fijngestampte bloemblaadjes of kamille.

Laat je kinderen hun fantasie maar gebruiken voor de ingrediënten die ze willen toevoegen. Mocht dit spelletje uitlopen op een kleverige puinhoop, bedenk dan: experimenteren met verschillende materialen stimuleert de zintuigen van je kids en zo ontdekken ze spelenderwijs steeds meer van de wereld.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer