DIYKids

Spelletjes om zelf te maken

Rosalie2363 x bekeken

De winkels liggen vol met prachtig speelgoed. Het nadeel van al dat moois is het stevige prijskaartje. En er is een ander nadeel: veel van het speelgoed in de winkel is al helemaal áf, er komt weinig creativiteit of fantasie meer aan te pas. Als je zelf spelletjes gaat maken wordt het allemaal leuker en spannender. En als bonus: het is ook veel goedkoper!

Materiaal
Hoewel we soms denken dat speelgoed van allerlei soorten kunststof gemaakt moet zijn kunnen we met papier en karton heel erg veel doen. Plaatjes uit tijdschriften, stiften, kleurpotloden en verf kunnen zorgen voor de nodige kleur. En uiteraard heb je schaar en lijm nodig.

Spelletjes
Laten we eens kijken wat er zoal eenvoudig te maken valt:

  • Kwartetten, setjes van vier kaarten die een gezamenlijk thema hebben. Op elk kaartje staan de namen van de voorwerpen op de andere drie kaartjes, zodat je in het spel de kaarten kunt opvragen.
  • Legpuzzel. Plak een grote afbeelding op karton en knip het in stukjes. Maak de stukjes niet al te klein, je moet ze nog wel gemakkelijk kunnen oppakken en neerleggen.
  • Memory. Maak een heleboel kaartjes van dezelfde maat. Pak er steeds twee, waarop je dezelfde afbeelding zet. Of op de ene een som en op de andere een uitkomst.
  • Ganzenbord. Wie kent het aloude ganzenbord niet? Teken op een groot vel een parcours en bedenk bij sommige velden opdrachten. De opdrachten schrijf je op kaartjes of op een opdrachtenvel.

Samen spelen
Als het spelletje is gemaakt dan ga je het natuurlijk samen spelen. En spelen met iets dat je zelf hebt bedacht en gemaakt, dat is altijd leuk!

Reageer