Fashion en beauty

Stijlvol door de lente: de mooiste modetrends voor mama’s

Mamasopinternet1988 x bekeken
mode voor moeders

Moeder zijn wordt niet noodzakelijkerwijs gekoppeld aan modebewustzijn. Enerzijds doordat de maatschappij en de media het beeld blijven uitdragen dat vrouwen in de eerste plaats verantwoordelijk zijn voor de opvoeding van kinderen – waarbij mode geen rol speelt.

Aan de andere kant is het aan de moeders zelf, die na de geboorte van hun kinderen zichzelf aanpraten dat mode niet past bij hun nieuwe rol of hun nieuwe lichaamsgevoel.

Maar dit hoeft niet!

Mama’s kunnen hun gevoel voor mode uitdrukken ondanks de grote verantwoordelijkheid die ze dragen. Hoe werkt dat? Met de nieuwste outfittrends voor het voorjaar van 2019, waarmee vrouwen – hoe hun lichaam zich de afgelopen jaren ook heeft ontwikkeld – hun persoonlijke modegevoel kunnen bewijzen. We laten je zien wat er dit seizoen hip is.

De gelaagde look

Niemand kan de Layering trend in het voorjaar vermijden. Het lang vergeten kledingstuk is terug van weggeweest: het vest. Dit seizoen kan het echter niet beperkt blijven tot één stijl of een bepaalde snit. Van casual en sportief tot elegant, alles is toegestaan. Slanke moeders laten bijvoorbeeld hun silhouetten op indrukwekkende wijze zien d.m.v. vloerlengte modellen in A-lijn-sneden. Het figuur van de curvy moeders wordt omarmt door licht vallende stoffen met een rechte pasvorm.

Jouw favoriete jurk is de ideale basis voor stijlvolle outfits. Als je graag met mode experimenteert, combineer je gewoon een heuplengte vest met een losse broek in paperbag-stijl.

Man, I feel like a woman!

In 2018 hebben ze hun comeback voorbereid en in het voorjaar van 2019 gaan ze weer op catwalk tournee. We hebben het over pakken. De chique tweedelige pakken zijn al jaren voorbehouden aan mannen en zijn al lang thuis in de garderobekasten voor vrouwen. Ze kunnen immers gebruikt worden om snel stijlvolle outfits te creëren. De mannelijke hoekige snit in felle kleuren in combinatie met vrouwelijke accessoires zorgt voor een opwindende look. In 2019 ondergaat het vrouwenpak ook een kleine transformatie. Terwijl de klassieker de afgelopen jaren getailleerd is gedragen, wordt hij vandaag de dag gedomineerd door casual, brede sneden die optimaal kleine probleemzones verbergen. Geen wonder dus dat de tweevoudig moeder Doutzen Kroes de pakkentrend voor zichzelf al heeft ontdekt.

Een broek voor elke dag

Platform sneakers, minizonnebrillen en mutsen – de jaren ’90 zijn nog steeds een van de favoriete thema’s van de modewereld. Nu is een ander trendonderdeel van dit tijdperk terug: de cargo broek. Het is modieus en functioneel tegelijk. Handelsmerken zijn de aan de zijkanten en voorkant genaaide zakken en de brede snit van de broekspijpen, die elk figuur flatteert. In combinatie met een T-shirt zijn deze ideaal om met de kinderen te ravotten. Daarnaast zijn ze  de modellen, samen met een chique blouse en hoge hakken, uitermate geschikt voor een chique restaurant date met je partner.

De regels bepaal je zelf

Voorjaarsmode 2019 wordt gedomineerd door vele reünies met oude bekenden. Pakken, vesten en cargo broeken zijn geen nieuwe mode releases, maar echte klassiekers, die dit seizoen een update krijgen. Daarnaast passen de gepresenteerde trends bij elk figuur. Wacht dus niet langer en haal de trendy it-stukken thuis. Voor zowel de slanke als curvy mama´s is het aanbod online groot. Zo kan elke moeder in het voorjaar haar eigen fashion rules maken zonder compromissen te sluiten.

 

 

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer