Cadeaus vanaf 2 jaarCadeaus tot 2 jaar

Stoer Sinterklaascadeau of kerstcadeau? Kies voor een elektrische kinderauto!

Judith1216 x bekeken

Vanaf ongeveer 1 jaar leren de meeste kinderen lopen. Daarmee kunnen ze niet alleen sneller ergens komen, maar hebben ze ook toegang tot loopfietsen, loopscooters en loopauto’s. Het is natuurlijk super leuk als je kind mobieler wordt. Ben jij op zoek naar een mooi en stoer cadeau voor Sinterklaas of kerst? Ga dan eens niet voor een gewone loopfiets of loopauto, maar voor een elektrische kinderauto!

Elektrische kinderauto

Elektrisch rijden is helemaal hip. En niet alleen voor volwassenen: er zijn nu ook gave elektrische kinderauto’s te vinden! Een elektrische kinderauto gaat niet zo snel: de topsnelheid is meestal 6 km/h. Dat is iets sneller dan het gemiddelde wandeltempo van volwassenen. Er zijn elektrische kinderauto’s in verschillende vormen en maten.

Kinderauto van een bekend merk

Ga je voor een elektrische kinderauto? Dan is het natuurlijk gaaf als je kiest voor een elektrische auto van een bepaald bekend automerk. De elektrische kinderauto is een mooi schaalmodel van een bekend autotype. Zo zijn er kinderauto’s van BMW, Audi, Bentley en ga zo maar door. Je kiest gewoon een auto die jij (of je kind) erg mooi vindt. De specificaties van de elektromotor zijn bij de meeste elektrische kinderauto’s ongeveer gelijk.

Vanaf welke leeftijd?

Een elektrische kinderauto kun je al heel jong gebruiken. Omdat zo’n auto niet harder gaat dan een stevig wandeltempo, is de auto al geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. De meeste auto’s hebben een draagvermogen van maximaal 25 kg, wat gelijkstaat aan een leeftijd van 6 jaar. Dan wordt het kind ook te lang om nog comfortabel in de auto te kunnen zitten. De elektrische kinderauto kan dus lang worden gebruikt. Voor grotere kinderen zijn er ook grotere elektrische motors, quads en steppen te vinden.

Hoe werkt de elektrische auto

De elektrische kinderauto heeft een eenvoudige elektromotor en een grote accu. Deze accu is meestal 12 volt en heeft dus niet zo heel veel kracht. De accu kan worden geladen door de auto aan een stekker te koppelen. De meeste elektrische kinderauto’s hebben ook een afstandbediening. Je kunt de auto dan op afstand bedienen als je kindje er nog niet aan toe is om het zelf te doen. Ideaal als je lekker wilt gaan wandelen, zo kan je kind ook mee terwijl hij ‘zelf’ rijdt. De meeste elektrische auto’s kunnen ongeveer 30-60 minuten rijden op een volle accu, dus je hebt een actieradius van ongeveer 3-6 km.

Een elektrische kinderauto is echt een topcadeau. De meeste mensen die zo’n stoere auto zien, worden een tikje jaloers omdat ze zoiets zelf nooit gehad hebben vroeger. Laat je kind er nu van genieten en geef hem/haar zo’n mooie elektrische kinderauto voor Sinterklaas of kerst.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer