PraktischKidsWonen

De stoomreiniger: een must als je kinderen hebt!

Judith2391 x bekeken

Kinderen maken veel dingen vies. Of je ze nu goed of slecht opvoed, wat je ze ook leert: vooral in hun eerste levensjaren zal je huis af en toe een puinhoop zijn. Dat begint al wanneer je kind nog een baby is en houdt pas op als ze groot genoeg zijn om zelf op te ruimen. En zelfs dan, zullen de meeste moeders beamen, ben jij nog steeds degene die het meeste schoonmaakwerk doet. Wil je het jezelf makkelijk maken en geld besparen? Dan neem je een stoomreiniger. Een stoomreiniger is een apparaat waar je eigenlijk niet zonder kunt als je kinderen hebt!

Het voordeel van een stoomreiniger

Een stoomreiniger is een apparaat dat water snel omzet in stoom. De stoom werkt perfect om van alles en nog wat schoon te maken. Bijvoorbeeld je nieuwe jurk, waar een vlek in is gekomen. Of de bank, als je kind daar overheen heeft gespuugd. Vloerkleden worden weer als nieuw wanneer je er met de stoomreiniger overheen bent gegaan. En ook je laminaatvloer of tegelvloer wordt weer perfect schoon met dit apparaat. Je hoeft er geen moeite voor te doen: De stoomreiniger werkt net zo snel en efficiënt als een stofzuiger.

Alles weer schoon en hygiënisch

Er zijn globaal drie typen stoomreinigers. De eerste is een handstoomreiniger, vooral bedoeld voor kleinere oppervlakken zoals de bank of je kleding. De tweede is een draagbare stoomreiniger, voor vloerkleden, tapijten en vloeren. En is de vloer zwaar vervuild, dan ga je voor het derde type: de rijdende stoomreiniger. Deze laatste wordt meestal gehuurd om alles goed schoon te maken, bijvoorbeeld tijdens een verhuizing. De stoom doodt 99,9% van alle bacteriën en schimmels die ermee in aanraking komen. Zo is alles snel weer schoon en hygiënisch. Het is dan ook een ideale methode om schoon te maken, vooral ruimtes die snel vies worden zoals de keuken of badkamer.

Snel en veilig

Een stoomreiniger werkt heel snel. Al binnen 10-20 seconden wordt het water omgezet in stoom. Dat gebeurt zo snel omdat het water onder druk wordt gezet. De stoom komt alleen uit het voorste gedeelte van het apparaat. De buitenkant van het apparaat wordt niet eens warm. Zodra de stoom naar buiten komt, begint het al af te koelen door de aanraking met koele lucht. Nog geen twee seconden na het reinigen voelt het oppervlak dat je hebt behandeld alweer lauwwarm aan. Hoewel het dus heel even flink verhit wordt, is het apparaat volledig veilig. Je kinderen kunnen gewoon meteen rondlopen en zelfs als ze aan het apparaat zitten, lopen ze geen risico op verbranding.

Een stoomreiniger is een handig apparaat. Vroeger werden ze vooral gebruikt in stomerijen en andere professionele zaken. Tegenwoordig is het echter een apparaat dat zijn weg heeft gevonden naar de consument. De reiniger zijn ook lang niet meer zo duur als vroeger en de werking is flink verbeterd. Heb jij kinderen die regelmatig de boel vies maken? Dan is een stoomreiniger misschien ook een goede oplossing voor jou.

Afbeelding via shutterstock.com

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer